Τα Windows 10 φέρνουν το τέλος της "ασφαλής κατάργησης αποθηκευτικών μέσων"

Η δικαίωση των "αναρχικών"
10 Απριλίου 2019 11:17
Τα Windows 10 φέρνουν το τέλος της "ασφαλής κατάργησης αποθηκευτικών μέσων"

Το αιώνιο δίλημμα να βγάλετε το USB στικάκι σας από τον υπολογιστή με ή χωρίς “ασφαλή κατάργηση αποθηκευτικών μέσων” έφτασε στο τέλος του. Την ανησυχία των χρηστών πως αν αφαιρέσετε απότομα το αποθηκευτικό μέσο, θα προκαλέσει σφάλματα και διάβρωση των δεδομένων έρχεται να καθησυχάσει η Microsoft. Με ανακοίνωσή της αποκαλύπτει πως στα Windows 10 δε χρειάζεται να επιλέγετε πλέον την ασφαλή κατάργηση, καθώς υπάρχει το χαρακτηριστικό “Quick Removal”.

Αυτή η πολιτική διαχειρίζεται τις διεργασίες αποθήκευσης με ένα τρόπο που κρατά τη συσκευή έτοιμη για αφαίρεση ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να αφαιρέσετε τη συσκευή χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία Safely Remove Hardware. Ωστόσο για να το κάνετε αυτό, τα Windows δεν μπορούν να κάνουν cache τις διεργασίες εγγραφής στο δίσκο. Αυτό ίσως να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος.

Πλέον όλα τα USB drives που θα συνδέονται σε υπολογιστή με Windows 10 θα έχουν την επιλογή Quick Removal προεπιλεγμένη. Αν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, μπορείτε να επιλέξετε τις ιδιότητες του δίσκου και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σε “Better Performance”. Εσείς χρησιμοποιούσατε την Ασφαλή Κατάργηση ή ήσασταν από αυτούς που ήθελαν λίγο ρίσκο στη ζωή τους;