Το Facebook αποτελείται από ηθικά πτωχευμένους παθολογικούς ψεύτες

Ανάρτηση-κόλαφος από τον Επίτροπο Ιδιωτικότητας της Νέας Ζηλανδίας
10 Απριλίου 2019 10:01
Το Facebook αποτελείται από ηθικά πτωχευμένους παθολογικούς ψεύτες

Ο John Edwards, Επίτροπος Ιδιωτικότητας της Νέας Ζηλανδίας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Facebook μέσω Twitter. Άσκησε κριτική στο social media γίγαντα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται περιστατικά όπως το πρόσφατο μακελειό στη χώρα το οποίο μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση.

Το Facebook δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης. Είναι ηθικά πτωχευμένοι παθολογικοί ψεύτες που υποκινούν τη γενοκτονία και εξυπηρετούν την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών από ξένες δυνάμεις. Επιτρέπουν το live-streaming αυτοκτονιών, βιασμών και φόνων, συνεχίζουν να φιλοξενούν και να δημοσιεύουν την επίθεση στο τζαμί, επιτρέπουν σε διαφημιζόμενους να στοχεύσουν αντισημίτες και άλλα τμήματα της αγοράς γεμάτα μίσος και αρνούνται να δεχθούν την οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο ή για τα αποτελέσματα.

Η επίθεση του Edwards έρχεται ως απάντηση στα σχόλια του Zuckerberg στο ABC News, όπου ο ισχυρός άντρας του Facebook αναφέρθηκε στις προσπάθειες να βελτιώσουν τους αλγορίθμους τους για να εντοπίζουν τρομοκρατικά γεγονότα live. Ο Edwards κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Zuckerberg ως ανειλικρινείς, καθώς δε δίνονται δεδομένα για το πόσες αυτοκτονίες, δολοφονίες και βιασμοί γίνονται livestream, παρόλο που έχει ζητήσει επανηλειμμένα από το Facebook αυτά τα δεδομένα.