Απέτυχε παταγωδώς η αναγνώριση προσώπου ενάντια τρομοκρατών στη Νέα Υόρκη

Έχασε το στοίχημά της η πρώτη εφαρμογή του AI συστήματος
10 Απριλίου 2019 10:05
Απέτυχε παταγωδώς η αναγνώριση προσώπου ενάντια τρομοκρατών στη Νέα Υόρκη

Τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου με τη βοήθεια της AI φαίνεται πως ακόμη δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ευρεία κλίμακα, τουλάχιστον όσον αφορά τη Νέα Υόρκη. Η Wall Street Journal απέκτησε ένα έγγραφο από το Metropolitan Transportation Authority που αποκαλύπτει πως μια δοκιμή που έγινε το 2018 στη γέφυρα Robert F. Kennedy όχι μόνο δεν πέτυχε τον στόχο του αλλά δεν έκανε ούτε τα βασικά. 

Συγκεκριμένα, η παταγώδης αποτυχία του συστήματος ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ούτε ένα πρόσωπο, μέσα σε αποδεκτά πλαίσια. Τα τεχνικά προβλήματα αλλά και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, όπως οι αντανακλάσεις στα παρμπρίζ, αποτέλεσαν τροχοπέδη στην αποτελεσματικότητά του. 

Εκπρόσωπος της MTA (αντίστοιχος ΟΑΣΑ/ΟΑΣΘ της Ν. Υόρκης) είπε ότι το πιλοτικό πρόγραμα θα επεκτείνονταν και σε άλλες γέφυρες και τούνελ της πόλης, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια διόλου ενθαρρυντική αρχή. 

Επομένως, η Νέα Υόρκη έχασε το στοίχημά της για να πατάξει την τρομοκρατία βασιζόμενη σε υψηλή τεχνολογία, καθώς με αυτό το μέτρο θα μπορούσε να αναγνωρίζει πιθανές απειλές, οι οποίες με οχήματα θα προκαλούσαν επιθέσεις σε πεζούς.