Έφηβος κάνει βουτιά θανάτου στην προσπάθεια του να βγάλει selfie

Άλλο ένα θύμα στο βωμό της ματαιοδοξίας
03 Απριλίου 2019 10:19
Έφηβος κάνει βουτιά θανάτου στην προσπάθεια του να βγάλει selfie

Δυστυχώς στη σημερινή κοινωνία ο “θάνατος από selfie” είναι πραγματικότητα καθώς από το 2011 έως το 2017, 259 θάνατοι προήλθαν από την προσπάθεια των θυμάτων να βγάλουν μια selfie σε επικίνδυνες συνθήκες, ενώ οι τραυματισμοί μετρούν δεκάδες χιλιάδες θύματα.

Ένα νέο περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα από το Εθνικό Πάρκο Yosemite των ΗΠΑ, όπου ο 18χρονος Ισραηλινός Tomer Frankfurter αποφάσισε να βγάλει μια φωτογραφία για να απαθανατίσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Denver Post, πλησίασε την άκρη του γκρεμού και πιάστηκε από αυτήν για να φανεί πως πέφτει. Οι τριγύρω του πρόλαβαν μόνο να τον ακούσουν να φωνάζει “βοήθεια” πριν να κουραστούν τα χέρια του και να γλιστρήσει, βουτώντας στο θάνατό του. Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά μόλις τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες μετά το πέρας της αστυνομικής έρευνας.

Ο Frankfurter έπεσε θύμα ενός τραγικού δυστυχήματος, στο οποίο είχε πλήρως τον έλεγχο των πράξεων του μέχρι το σημείο της πτώσης. Οι μάρτυρες που προσπάθησαν να βοηθήσουν ήταν ηρωικοί στις πράξεις τους. Αλλά μόλις ο Frankfurter κατέβηκε για να πιαστεί από την άκρη του γκρεμού, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την πτώση του με τον εξοπλισμό που είχαν διαθέσιμο. – Jesse McGahey, ranger του Yosemite

Tags: