Alcarelle: Το ψεύτικο αλκοόλ που φέρνει τη χαρά χωρίς τους κινδύνους

Για να σας φτιάχνει τη διάθεση αλλά να μη σας μεθάει
01 Απριλίου 2019 10:19
Alcarelle: Το ψεύτικο αλκοόλ που φέρνει τη χαρά χωρίς τους κινδύνους

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι ευχάριστη αλλά έχει τους κινδύνους της. Δεν μπορείτε να οδηγήσετε αλλά και την επόμενη μέρα το hangover σας κάνει να αναρωτιέστε αν άξιζε όλο αυτό. Κι όμως, οι δυσάρεστες επιπτώσεις ίσως να αποτελέσουν παρελθόν, αφού ο επιστήμονας David Nutt της μονάδας νευροψυχοφαρμακολογίας του Imperial College του Λονδίνου δημιούργησε το Alcarelle, αυτό που αποκαλεί ψεύτικο αλκοόλ.

Υπόσχεται πως το συνθετικό αλκοόλ του θα επιτρέψει στους πότες να απολαύσουν αλκοόλ χωρίς τις αρνητικές του συνέπειες, στοχεύοντας μόνο τα μέρη του εγκεφάλου που θέλει. Τα συνθετικά μόρια θα κρατούν το χρήστη σε εκείνο το σημείο καλής διάθεσης, χωρίς να περνάει τη γραμμή της απώλειας ελέγχου του εαυτού μας. Είναι σχεδιασμένο μάλιστα για να μην είναι τοξικό, μειώνοντας το ρίσκο άλλων προβλημάτων υγείας.

Στόχος του είναι η παραγωγή του Alcarelle και η διάθεσή του στις ποτοποιίες οι οποίες μπορούν να το προσθέσουν στα προϊόντα τους. Μην περιμένετε πάντως να το βρείτε σύντομα στα μπαρ, αφού θα χρειαστούν πάνω από 5 χρόνια για να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και να πάρει έγκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Tags: