Επίσημο: Το AirPower της Apple ακυρώθηκε

Μετά από έξι μήνες καθυστέρησης
30 Μαρτίου 2019 09:32
Επίσημο: Το AirPower της Apple ακυρώθηκε

Ο ασύρματος φορτιστής της Apple που θα μπορούσε να φορτίσει ταυτόχρονα πολλαπλές συσκευές τελικά ακυρώθηκε. Είχε παρουσιαστεί μαζί με το iPhone X το 2017 και η κυκλοφορία του αναμενόταν το Σεπτέμβριο του 2018, κάτι που δε συνέβη ποτέ. Φήμες έκαναν λόγο πως η Apple θα ανακοίνωνε την κυκλοφορία του πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, η πραγματικότητα όμως έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Σε δήλωσή του στο TechCrunch, ο Dan Riccio, Αντιπρόεδρος του Hardware Engineering τμήματος της Apple, επιβεβαίωσε πως το AirPower ακυρώθηκε.

Μετά από πολύ προσπάθεια, καταλήξαμε πως το AirPower δε θα πετύχει τα υψηλά στάνταρ που έχουμε θέσει και ακυρώσαμε το project. Ζητάμε συγγνώμη στους πελάτες που περίμεναν αυτήν την κυκλοφορία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το μέλλον είναι ασύρματο και θα συνεχίσουμε να προωθούμε την ασύρματη εμπειρία.

Η εξέλιξη αυτή εξέπληξε πολλούς, αφού τα AirPods 2 που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη βδομάδα αποτύπωναν στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους το AirPower ως τρόπο ασύρματης φόρτισης. Οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι μηχανικοί με την αύξηση της θερμοκρασίας του AirPower φαίνεται πως επιβεβαιώνονται. Ένας παραδοσιακός ασύρματος φορτιστής χρησιμοποιεί ένα πηνίο για να μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια στο αντίστοιχο πηνίο της συσκευής. Αυτός είναι και ο λόγος που τα κινητά ή τα αξεσουάρ πρέπει να τοποθετούνται σε μία συγκεκριμένη θέση ώστε να ξεκινά η φόρτιση. Το AirPower υποσχόταν πως θα φόρτιζε ταυτόχρονα πολλαπλές συσκευές ανεξαρτήτως από το πού θα τοποθετούνταν πάνω στην επιφάνειά του και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούσε πάνω από 20 πηνία. Σε μια τόσο μικρή επιφάνεια λοιπόν, η θερμοκρασία ήταν απαγορευτική.

Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που η Apple ακυρώνει προϊόν το οποίο έχει επίσημα ανακοινώσει.