8πύρηνος Snapdragon από την Qualcomm

Νέα chipsets από την αμερικάνικη εταιρία
24 Φεβρουαρίου 2014 07:09
8πύρηνος Snapdragon από την Qualcomm

Οι καιροί αλλάζουν και αν συγκρίνει κανείς τις περσινές δηλώσεις του Anand Chandrasekher, υπεύθυνου marketing της Qualcomm, σχετικά με το πως μία ιδέα ενός οκταπύρηνου επεξεργαστή είναι χαζή με την νέα ανακοίνωση της Qualcomm για τον Snapdragon 615 και τον, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως οι εποχές άλλαξαν. 

Στα πλαίσια της MWC 2014, η Qualcomm ανακοίνωσε την ανανέωση της σειράς 600 με δύο νέα chips, τα οποία υποστηρίζουν μέχρι και οκτώ 64-bit ARM Cortex A53 πυρήνες, ενσωματωμένο LTE και μία Adreno 405 κάρτα γραφικών. Το πρώτο chip ονομάζεται Snapdragon 610 και παρέχει την δύναμη ενός τετραπύρηνου επεξεργαστή ενώ το Snapdragon 615 chipset είναι η βελτιωμένη οκταπύρηνη εκδοχή του. Η Qualcomm παραδέχτηκε πως προς το παρόν ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής είναι ακόμα ένα marketing κόλπο και πως η ανακοίνωση έγινε καθαρά για την αγορά της Κίνας όπου οι καταναλωτές και οι εταιρίες παραγωγής αναζητούν τρομερού μεγέθους χαρακτηριστικά χωρίς να τους ενδιαφέρει κάτι άλλο.

Επιπροσθέτως, η αμερικάνικη εταιρία δεν εστίασε μόνο στην σειρά 600 καθώς η σειρά 800 καλωσορίζει ένα νέο μέλος που ακούει στο όνομα Snapdragon Qualcomm 801, το οποίο θα τροφοδοτεί τα high end κινητά του 2014 όπως το HTC M8, το Samsung Galaxy S5 και άλλα μέχρι την ανακοίνωση και την κυκλοφορία του Snapdragon 805 αργότερα μέσα στο έτος. 

Snapdragon 801 Χαρακτηριστικά

 Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσφέρει 45% γρηγορότερο αισθητήρα κάμερας, 28% καλύτερα γραφικά, 14% γρηγορότερη CPU, 18% γρηγορότερη DSP και 17% γρηγορότερη μνήμη. Τι σημαίνει αυτό για μας; Τα smartphone μας θα γίνουν αισθητά πιο γρήγορα και η εμπειρία χρήστη θα βελτιωθεί με μεγαλύτερες κάμερες, καλύτερο gaming και γενική αναβάθμιση των επιδόσεων. 

Τα τρία νέα chipsets της Qualcomm αναμένονται να ενσωματωθούν στις καινούργιες φορητές συσκευές μέχρι το τέλος του 2014. 

Tags: