Το smartphone των 25$ από τη Mozilla

Μαζί με άλλες Firefox OS συσκευές που ετοιμάζει
24 Φεβρουαρίου 2014 07:00
Το smartphone των 25$ από τη Mozilla

Εξαιρετικά δυναμική παρουσία είχε και η Mozilla σήμερα στην MWC 2014, όπου ανακοίνωσε πληθώρα Firefox OS συσκευών, καθώς και ένα πρωτότυπο smartphone με κόστος μόλις 25 δολάρια. Ξεκινώντας με το smartphone των $25 δολαρίων, το οποίο θα γίνει πραγματικότητα  ύστερα από τη συνεργασία της Mozilla με τη Spreadtrum. Για να συμβεί αυτό κατασκεύασε το SC6821 ένα chipset βασισμένο στον επεξεργαστή Cortex A5, που υποστηρίζει WCDMA και EDGE δίκτυα. Το πρωτότυπο αυτό chipset θα υποστηρίζει κινητά με οθόνες 3.5 ιντσών ανάλυσης HVGA, ενώ δεν θα λείπουν τα βασικά δηλαδή WiFi, Bluetooth, FM ραδιόφωνο και κάμερα. Η προσπάθεια αυτή έχει ως σκοπό την εξάλειψη των παραδοσιακών κινητών τηλεφώνων που κατακλύζουν αγορές όπως αυτές τις Ινδίας.

Προχωράμε στις ανακοινώσεις των νέων συσκευών όπου οι Huawei, ZTE και Alcatel ήταν οι εταιρίες που παρουσίασαν τα δικά τους smartphones και tablets με λειτουργικό Firefox. O χορός των ανακοινώσεων ξεκίνησε με την ανακοίνωση του Huawei Y300, ένα Firefox OS smartphone με οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης WVGA, διπύρηνο Qualcomm Snapdragon επεξεργαστή στο 1GHz, 512MB RAM, εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης VGA, οπίσθια κάμερα 5MP και μπαταρία που φτάνει τα 1.950mAh.

Σειρά είχε η ZTE, η οποία ανακοίνωσε τα Open C και Open II. Το πρώτο, έχει οθόνη 4” WVGA ανάλυσης, εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Snapdragon 200 στα 1.2GHz, RAM στα 512MB και μπαταρία 1200mAh. Αντίθετα, το Open II έχει οθόνη HVGA 3.5 ιντσών, διπύρηνο Snapdragon επεξεργαστή στα 1.2GHz, 2MP κάμερα, 256MB RAM, 2 GB αποθηκευτικού χώρου και μια εξίσου χαμηλής ισχύος μπαταρία των 1.150mAh.

Ακολούθησαν οι συσκευές της Alcatel, αρχικά έχουμε το OneTouch Fire C, με οθόνη 3.5” HVGA ανάλυσης, dual-core επεξεργαστή στο 1.2GHz και μια κάμερα τυπικής ανάλυσης. Το Alcatel OneTouch Fire E έρχεται με μια οθόνη 4.5 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή, κάμερα 5MP με LED flash, εμπρόσθια VGA κάμερα, 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω MicroSD.

Ακόμη, η Alcatel ανακοίνωσε μια mid-range πρόταση για το Firefox OS, το OneTouch Fire S, το οποίο φέρει οθόνη qHD 4.5 ιντσών, τον ίδιο διπύρηνο επεξεργαστή με το Fire E και κάμερα στα 8MP με ενσωματωμένο LED Flash. Τέλος, το μοναδικό Firefox OS tablet που ανακοινώθηκε έχει την ονομασία «OneTouch Fire 7” και θα έρχεται με οθόνη 7 ιντσών qHD ανάλυσης, dual-core επεξεργαστή στο 1.2GHz, εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα τυπικής ανάλυσης και 4GB αποθηκευτικούχώρου.

Το Fire C και το Fire E τιμολογούνται στα €59 και €139 αντίστοιχα, το Fire S στα €169, ενώ το Fire 7 στα €79 και αναμένονται να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά κατά το Q2 του 2014. 

 

Tags: