Spotify vs. Apple | Σύγκρουση γιγάντων για τη μουσική

Το Spotify κατηγορεί την Apple για μονοπώλιο
17 Μαρτίου 2019 11:13
Spotify vs. Apple | Σύγκρουση γιγάντων για τη μουσική

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ Spotify και Apple από την καταγγελία της πρώτης στην ΕυρωπαΙκή Ένωση για αθέμιτες πρακτικές της δεύτερης καλά κρατεί με δηλώσεις εκατέρωθεν. Το Spotify υποστηρίζει πως η Apple χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές στο App Store, χρεώνοντας τα subscriptions των developers με 30%, δίνοντας στην Apple ένα άδικο πλεονέκτημα στην αγορά. Έτσι το Spotify δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την τιμή του Apple Music και είναι στο έλεος των τεχνικών περιορισμών της Apple. Το Spotify έφτασε μάλιστα στο σημείο να δημιουργήσει το site Time to Play Fair, όπου καταγράφονται τα παράπονά του.

Η Apple απάντησε μία μέρα μετά λέγοντας πως το Spotify θέλει όλα τα προνόμια μίας δωρεάν εφαρμογής χωρίς να είναι δωρεάν. Τόνισε πως το Spotify σκοπίμως δεν ανέφερε το γεγονός πως μετά το ένα έτος το μερίδιο της Apple πέφτει στο 15% και πως μόνο ένα “εξαιρετικά μικρό ποσοστό” των συνδρομητών εγγράφονται μέσω του App Store.

Το Spotify με δήλωσή του απάντησε:

Κάθε μονοπωλητής θα ισχυριστεί πως δεν έκανε τίποτα κακό και πως σκέφτεται τα συμφέροντα των ανταγωνιστών και των καταναλωτών. Αυτό είναι ξεκάθαρο από την πεποίθηση της Apple πως οι χρήστες του Spotify στο iOS είναι πελάτες της Apple και όχι πελάτες του Spotify, κάτι που αποκαλύπτει την πηγή του προβλήματος με την Apple.

Tags: