Η Huawei χρησιμοποίησε stock φωτογραφίες για την προώθηση του P30

Συνεχίζει την ίδια τακτική
12 Μαρτίου 2019 09:57
Η Huawei χρησιμοποίησε stock φωτογραφίες για την προώθηση του P30

Δεν πέρασε ένας χρόνος από τότε που η Huawei προσπάθησε να περάσει φωτογραφίες τραβηγμένες από DSLR ως φωτογραφίες τραβηγμένες από το τηλέφωνό της Nova 3 και φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει την marketing τακτική της. Κάποιες φωτογραφίες που μοιράστηκε με το κοινό για την προώθηση του P30, αποκαλύπτεται τελικά πως δεν τραβήχτηκαν με το τηλέφωνο. Δεν τραβήχτηκαν καν από την Huawei, αφού μία αντίστροφη αναζήτηση εικόνων αποκάλυψε πως ανήκαν στην Getty Images, μία εταιρία παροχής stock εικόνων.

Η φωτογραφία με το ηφαίστειο έχει τραβηχτεί μάλιστα πριν μια δεκαετία, το 2009, με DSLR. Θέλοντας να δείξει τις ικανότητες της νέας της ναυαρχίδας η οποία αναμένεται να έχει 5x οπτικό zoom, αποφάσισε να κάνει και φέτος αυτό που κάνουν πολλές ακόμα εταιρίες, αρνούμενες πεισματικά να μας προϊδεάσουν για τις ικανότητες της κάμερας των τηλεφώνων με πραγματικές φωτογραφίες από το τηλέφωνο. Αναμενόμενα, το bokeh εφέ και η λεπτομέρεια της εικόνας στο zoom είναι μεγαλύτερες στην DSLR λόγω του μεγαλύτερου αισθητήρα που διαθέτουν και των καλύτερων φακών.

Όπως και να έχει, η Huawei έχει κάνει άλματα προόδου στον τομέα της κάμερας τα τελευταία δύο χρόνια και όλοι ανυπομονούμε για να μας δείξει τις νέες δυνατότητές της στο Παρίσι στις 26 Μαρτίου.