Η Microsoft δε θέλει να χρησιμοποιείτε πια τον Internet Explorer

Και προειδοποιεί για τους κινδύνους
11 Φεβρουαρίου 2019 09:32
Η Microsoft δε θέλει να χρησιμοποιείτε πια τον Internet Explorer

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Microsoft έβαλε στα συρτάρια της ψηφιακής ιστορίας τον Internet Explorer και επέλεξε τον Edge ως το νέο browser των Windows 10. Η συμβατότητα όμως ήταν ο κύριος λόγος που ο Internet Explorer είναι ακόμα “ζωντανός”, κυρίως σε επιχειρήσεις, παρόλο που η Microsoft σταμάτησε να τον υποστηρίζει με νέα web standards. Τώρα όμως, η εταιρία έρχεται να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που περιλαμβάνει η χρήση του IE.

Ο Internet Explorer είναι μία λύση συμβατότητας και όχι ένας browser τον οποίο οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν για το καθημερινό browsing. Δεν υποστηρίζουμε νέα web standards για αυτό και ενώ μπορεί να φαίνεται πως πολλά sites λειτουργούν κανονικά, η πλειοψηφία των developers δεν δοκιμάζει καν τον IE, παρά μόνο μοντέρνους browsers.

Η Microsoft μπορεί να συνόδευσε την κυκλοφορία των Windows 10 με τον Edge, ωστόσο δεν ήταν διαθέσιμος για τα Windows 7 και 8, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τους IT διαχειριστές των επιχειρήσεων. Τη λύση μάλλον θα δώσει σε μερικές εβδομάδες - όταν και θα είναι έτοιμη - η νέα έκδοση του Edge βασισμένη στο Chromium, η οποία θα αποδεσμευτεί από τα Windows 10 και ο Edge θα μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows 7 και Windows 8.