Ο Firefox θα μπλοκάρει αυτόματα τα βίντεο που ξεκινούν από μόνα τους

Και ‘σας κόβουν τη χολή’
07 Φεβρουαρίου 2019 18:55
Ο Firefox θα μπλοκάρει αυτόματα τα βίντεο που ξεκινούν από μόνα τους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Mozilla, το διάσημο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, Firefox, θα ξεκινήσει να μπλοκάρει αυτόματα την αναπαραγωγή βίντεο και ήχων που ξεκινούν από μόνα τους. Το χαρακτηριστικό αυτό θα καταφθάσει με την έκδοση 66 του Firefox για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με μια αντίστοιχη ενημέρωση για τον Firefox για Android. Το εν λόγω update είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα αποτρέπει οποιαδήποτε βίντεο ή ήχο να παίζει χωρίς προτροπή από τον χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε κλικ στο ‘play’ για να επιτρέψετε την αναπαραγωγή περιεχομένου. Όπως φαίνεται το χαρακτηριστικό θα συμπεριλαμβάνει πέρα από τις ενοχλητικές σελίδες και ισοτόπους που πιθανώς χρησιμοποιείτε την αυτόματη αναπαραγωγή, όπως το YouTube και το Netflix.

Οι χρήστες θα μπορούν ωστόσο να αποτρέψουν τον αποκλεισμό για ιστοσελίδες που δεν τους ενοχλούν. Συγκεκριμένα, θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο στη μπάρα του URL για να υποδείξει ότι η αυτόματη αναπαραγωγή έχει αποκλειστεί. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα εμφανίζεται ένα μενού που θα σας επιτρέπει να αλλάξετε τις σχετικές ρυθμίσεις.