Ο CEO του Twitter σκέφτεται τη δυνατότητα επεξεργασίας των tweets

Και έχει μια ιδέα για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί
04 Φεβρουαρίου 2019 08:59
Ο CEO του Twitter σκέφτεται τη δυνατότητα επεξεργασίας των tweets

Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που ζητούν διακαώς εδώ και χρόνια οι χρήστες του Twitter από την πλατφόρμα, αυτό είναι η δυνατότητα να μπορούν να επεξεργάζονται το post τους αφού αυτό ανέβει, για να διορθώνουν τυχόν λάθη. Η εταιρία έχει δηλώσει εξαρχής πως είναι πολέμια της ιδέας, αφού θα κατέστρεφε την πραγματικού χρόνου φύση των tweets. Ωστόσο πρόσφατα έχει μαλακώσει τη στάση της για το θέμα και προχτές ο CEO του Twitter, Jack Dorsey, πρόσφερε μάλιστα και μια ιδέα για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί το edit των tweets.

Μιλώντας στην εκπομπή του Joe Rogan, ο Dorsey ισχυρίστηκε πως η επεξεργασία ενός tweet θα μπορούσε να πραγματοποιείται 5 με 30 δευτερόλεπτα αφού αυτό ανέβει. Έτσι θα προστατευόταν η real-time φύση των tweets. Επίσης πρότεινε πως η διάρκεια μιας επεξεργασίας θα μπορούσε να είναι δυναμική ανάλογα το περιεχόμενο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα μπορούσε το Twitter να το καθορίσει αυτό. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που πρότεινε είναι να επιτρέψει στους χρήστες να βλέπουν το αρχικό tweet πριν την επεξεργασία του, κάτι που θα απέτρεπε trolls και επιτήδειους να αλλάξουν το tweet τους αφού αυτό έχει ήδη πάρει διαστάσεις.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν και πότε πρόκειται να δούμε την επεξεργασία των tweets και όλα ως τώρα είναι σε θεωρητικό επίπεδο.