Ο Tim Cook παραδέχεται πως η τιμή έπαιξε ρόλο στην πτώση των πωλήσεων iPhone

Μαζί με το πρόγραμμα αλλαγής μπαταριών
01 Φεβρουαρίου 2019 10:36
Ο Tim Cook παραδέχεται πως η τιμή έπαιξε ρόλο στην πτώση των πωλήσεων iPhone

Σε μια παγκόσμια οικονομία, οι λόγοι πτώσης των πωλήσεων των iPhone μπορεί να είναι πολλοί. Ωστόσο ένας που είναι οφθαλμοφανής είναι η τιμή. Το πρώτο iPhone είχε ξεκινήσει από τα $500 και σταδιακά φτάσαμε στα $1.000. Ο πληθωρισμός είναι μια πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός έχει κάνει άλματα προόδου στη μισή τιμή.

Πρόσφατα λοιπόν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μετόχων, ο Tim Cook παραδέχτηκε πως η τιμή των iPhone έπαιξε ρόλο στην πτωτική τάση των πωλήσεων. Ωστόσο ως κύριο λόγο συνεχίζει να θεωρεί το πρόγραμμα αλλαγής μπαταριών με $29. Η απάντησή του στον αναλυτή Steve Milunovich ο οποίος τον ρώτησε αν η Apple το παράκανε με την τιμή, ήταν διπλωματικά καταφατική.

Ναι, νομίζω πως η τιμή έπαιξε ρόλο. Το κοιτάμε αυτό και έχουμε έναν αριθμό δράσεων για να το αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων ανταλλαγής και πληρωμές με δόσεις, τα οποία είχα αναφέρει επίσης.

Ο Tim Cook έχει υπερασπιστεί τις τιμολογιακές πολιτικές της Apple και στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα το 2017, είχε δηλώσει πως η τιμή του iPhone X σε δόσεις ήταν φθηνότερη “από ένα καφέ την ημέρα σε μια καφετέρια”, ενώ χαρακτήρισε το τηλέφωνο φθηνό σε σχέση με την τεχνολογία που προσφέρει.