"Το Android είναι σαν την Ευρώπη"

Είπε σε συνέντευξη του ο Tim Cook
10 Φεβρουαρίου 2014 00:05

Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης του Tim Cook με τη Wall Street Journal, ο ισχυρός άνδρας της Apple, πέραν των υπόλοιπων καυτών θεμάτων που συζητήθηκαν, αναφέρθηκε στη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η mobile σε σύγκριση με τη PC αγορά και πιο συγκεκριμένα στο αντίπαλο δέος του iOS, το Android. "Ένα ακόμη θέμα είναι πώς τα Windows είναι πάνω-κάτω ενοποιημένα. Το Android είναι σαν την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι ένα όνομα, που κάποιος εφηύρε για τους Αμερικανούς, που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη αποτελούνταν από έναν αριθμό χωρών, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Το Android επίσης αποτελείται από πολλά κομμάτια. Πόσα άτομα χρησιμοποιούν το Kindle και γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούν το Android; Και βλέπετε τι γίνεται με τη Samsung που προσθέτει όλο και περισσότερο software από πάνω. Θεωρώ πως είναι η μέρα με τη νύχτα. Η σύγκριση δεν θα μπορούσε να είναι πιο άκυρη." δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Apple.

Στην ίδια συνέντευξη ο Cook ανέφερε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε "κάποια πολύ ωραία πράματα" σε καινούργιες κατηγορίες προϊόντων, και τόνισε το γεγονός πώς η εταιρία του ξοδεύει τεράστιο όγκο χρόνο και χρημάτων για τους μελλοντικούς Mac.

Να αναφερθεί πως πριν από δύο εβδομάδες, η Apple προχώρησε σε επαναγορά μετοχών ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι διατεθειμένη να κάνει μεγάλες εξαγορές αν κριθεί λογικό.

Tags: