Το τέλος του Flappy Bird

Το αποσύρει ο δημιουργός του
09 Φεβρουαρίου 2014 19:56
Το τέλος του Flappy Bird

 

Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα της ύπαρξης του Flappy Bird στο Play Store και στο iOS App Store. Ο δημιουργός του, Dong Nguyen, λέει πως “δεν αντέχει άλλο”. Και δεν είναι εξαιτίας νομικών κολλημάτων όπως είχαμε υποπτευθεί.

To Flappy Bird έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Ο δημιουργός του κέρδιζε από τις διαφημίσεις του παιχνιδιού περίπου $50,000 την ημέρα! Και αν σκεφτεί κανείς το πόσο απλό παιχνιδάκι είναι, αυτό το ποσό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ο λόγος που το αποσύρει γίνεται ακόμα πιο μυστηριώδης, έχοντας τέτοια έσοδα και η καλύτερη εξήγηση που μπορεί να δωθεί είναι πως ο Dong δεν ήθελε τόση δημοσιότητα και δεν μπορεί να χειριστεί την πίεση που αποφέρει αυτή. Ακόμα έχει δηλώσει πως το παιχνίδι δεν του αρέσει καθόλου και πλέον το μισεί. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Το Flappy Bird είναι ένα πολύ εκνευριστικό, άκρως εθιστικό, σχεδιασμένο με γραφικά 8-bit παιχνίδι, που κανένας δε θα έπαιζε βάση περιγραφής. Κι όμως έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό και κανείς δεν καταλαβαίνει το λόγο. Ο Dong Nguyen δεν πουλάει το Flappy Bird και συνεχίζει να σχεδιάζει άλλα παιχνίδια. “Μπορώ να αποκαλέσω το Flappy Bird επιτυχία μου. Αλλά καταστρέφει την απλοϊκή ζωή μου. Οπότε τώρα το μισώ” δήλωσε. Όσοι από εσάς το έχετε ήδη εγκατεστημένο βέβαια, θα μπορείτε να συνεχίσετε να βασανίζετε με τις ώρες τους εαυτούς σας.

Tags: