Δορυφορικό hotspot οπουδήποτε

Ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη του πλανήτη
08 Φεβρουαρίου 2014 08:14
Δορυφορικό hotspot οπουδήποτε

Η Iridium Communications Inc μας παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο φορητό δορυφορικό hotspot. Η νέα αυτή συσκευή ονομάζεται "Iridium GO!" και επιτρέπει στο χρήστη να πραγματοποιεί κλήσεις, να στέλνει μηνύματα και πολλά άλλα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει καμία σύνδεση Internet εκεί που βρίσκεται ή ακόμα κι αν βρίσκεται εκτός κάλυψης δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Η συσκευή παράγει μία ασύρματη κάλυψη ακτίνας 30 μέτρων και επιτρέπει μέχρι 5 ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών.

Γιατί να χρειάζεται όμως ένα hotspot δορυφορικής σύνδεσης Internet; Οι ταξιδιώτες σε μακρυνές χώρες θα παραμένουν συνδεδεμένοι μέχρι να φτάσουν σε κάποιο κατάστημα με ασύρματη σύνδεση. Οι ορειβάτες θα έχουν μία αξιόπιστη σύνδεση και θα μπορούν να λάβουν κάποιο σημαντικό email ή να πραγματοποιήσουν μια κλήση σε σωστικά συνεργεία σε περίπτωση ανάγκης όπως κάποια πτώση ή τσίμπημα φιδιού κλπ. Όπως δηλώνει και ο Matt Desch, CEO της Iridium, "το Iridium GO! δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να χρησιμοποιεί τις δικές του συσκευές, smartphone ή tablet, ακόμα και όταν είναι εκτός δικτύου κινητής τηλεφωνίας".

Η χρήση του είναι αρκετά απλή, σηκώνετε την κεραία του και αυτόματα συνδέεται στο δίκτυο της Iridium. Τα smatphone και τα tablet που συνδέονται μέσω Wi-Fi στο hotspot της συσκευής θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή της Iridium και έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κλήσεις, να στείλουν κάποιο κείμενο, να δώσουν το ακριβές στίγμα τους στην οικογένεια τους, στους φίλους τους ή στους διασώστες και πολλά ακόμα. Σύμφωνα με την εταιρία, η συσκευή είναι σχεδιασμένη για σκληρή εξωτερική χρήση και είναι αδιάβροχη με μεγάλη αντοχή στις πτώσεις, στην άμμο, τη σκόνη και γενικώς την κακομεταχείρηση. Η χαρακτηριστικό της επικοινωνίας με προσωπικό έκτακτης ανάγκης είναι πολύ σημαντικό και η εταιρία περιμένει πολλές από τις πωλήσεις της να είναι σε ανθρώπους της περιπέτειας που ταξιδεύουν χιλιόμετρα μέσα σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη.

Η Iridium έχει καταστήσει το Iridium GO! πολύ φιλικό στους developers δίνοντάς τους πρόσβαση στο δορυφορικό της δίκτυο για να αναπτύξουν εφαρμογές για το προϊόν τους. Η λίστα από αυτούς τους developers αποτελείται από την OCEANS, τη Global Marine Networks, τη Satcom Direct, την Appareo Systems και άλλες. Με πρόσφατο δελτίου τύπου η εταιρία ανακοίνωσε πως το Iridium GO! είναι ήδη συμβατό και για την επόμενη γενιά δορυφόρων που θα αντικαταστήσει το υπάρχων δίκτυό της. Οι εκτοξεύσεις των νέων Iridium NEXT δορυφόρων θα ξεκινήσουν το 2015. Το Iridium GO! θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2014 από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της Iridium.

Tags: