Το Kinect για την παγκόσμια ειρήνη

Ξεχάστε το Call of Duty. Αναρίθμητες οι δυνατότητές του
05 Φεβρουαρίου 2014 09:41
Το Kinect για την παγκόσμια ειρήνη

Η καταπληκτική τεχνολογία του Kinect της Microsoft μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές περισσότερες εφαρμογές πέρα από το gaming, όπως το να βοηθάει θύματα εγκεφαλικού να αναπτύξουν πάλι τις κινητικές τους ικανότητες. Μία νέα αναφορά έρχεται τώρα από την Κορέα η οποία αναφέρει πως το Kinect θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Ο Κορεάτης software developer Jae Kwan Ko, τον οποίο έχει κατηγοριοποιήσει η Microsoft ως έναν από τους πιο πολύτιμους επαγγελματίες για τη δουλειά του ως προγραμματιστής εφαρμογών και την ενσωμάτωση τους στο Kinect, έχει αναπτύξει λογισμικό για το Kinect το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει πότε κάτι εισέρχεται στην αποστρατικοποιημένη ζώνη. Το πρόγραμμα είναι αρκετά έξυπνο και μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ ενός ανθρώπου που εισέρχεται στη ζώνη και ενός ζώου που περνάει τυχαία από το σημείο, το οποίο σημαίνει πολύ λιγότερους άκυρους συναγερμούς και αναστάτωση κάθε φορά που ένας λαγός αποφασίζει να κάνει μια βόλτα στη ζώνη.

Ανυπομονούμε να δούμε και άλλους developers να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να μετατρέψουν το Kinect σε μια τεχνολογία που θα βοηθάει καθημερινά τους ανθρώπους από το ίδιο τους το σπίτι, μέχρι και σε επίπεδο κρατικών υπηρεσιών κάνοντας ευκολότερη την καθημερινότητά μας.

Tags: