Τα Ubuntu smartphones θα πετύχουν

3 λόγοι που τα Ubuntu θα είναι πραγματική εναλλακτική
28 Ιανουαρίου 2014 08:44
Τα Ubuntu smartphones θα πετύχουν

 

Αυτή τη χρονιά θα δούμε το πρώτο Ubuntu smartphone πιθανώς στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Οι πληροφορίες λένε πως η Κινέζικη Meizu θα είναι η πρώτη που θα λανσάρει ένα τέτοιο μοντέλο με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να σπεύδουν ταχέως να προλάβουν το τρένο που λέγεται Ubuntu smartphones. Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που θα κάνουν τα Ubuntu smartphones να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.

  1. Μία συσκευή για να ελέγχει τα πάντα. Ξεχάστε το laptop σας. Ένα high-end Ubuntu smartphone θα είναι ότι χρειάζεστε. Εάν θέλετε την desktop εμπειρία με τη μεγάλη οθόνη, με ένα pico projector μπορείτε να την έχετε από την τσέπη σας.
  2. Υποστήριξη εφαρμογών. Ένας λόγος που προτιμάται η συγκεκριμένη έκδοση Linux είναι η υποστήριξη της από τους προγραμματιστές και η προσαρμογή των εφαρμογών για μικρή οθόνη δε θα είναι πρόβλημα για αυτούς. Πολλές δημοφιλείς εφαρμογές κινητών έχουν ήδη ανακοινωθεί για το Ubuntu Touch, οπότε περιμένουμε ένα αρκετά πλούσιο app store για ένα smartphone OS που μόλις κυκλοφόρησε.
  3. Ισχυρό hardware. Τα Ubuntu είναι μια δυνατή πλατφόρμα και θα χρειάζεται δυνατό hardware. Τα Ubuntu smartphones πιθανώς θα χρησιμοποιούν όλα τετραπύρηνους επεξεργαστές για να μεγιστοποιήσουν την εμπειρία χρήστη. Στην καμπάνια της για συγκέντρωση πόρων, η δημιουργός των Ubuntu, Canonical, προσπαθούσε να φτιάξει ένα smartphone με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο και οι συνεργάτες κατασκευαστές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία και περιέργεια μέχρι να δούμε σε κάποιο review ένα Ubuntu smartphone και τις πλήρεις δυνατότητές του.

Tags: