Ευκολότερο το κλείσιμο του PC στα Windows 8

Κάλιο αργά παρά ποτέ με το Windows 8.1 Update 1
27 Ιανουαρίου 2014 11:34
Ευκολότερο το κλείσιμο του PC στα Windows 8

Η Microsoft ετοιμάζει μερικές βελτιώσεις για να κερδίσει ξανά τους χρήστες PC μετά την απογοήτευσή τους από χαρακτηριστικά των Windows 8, κυκλοφορώντας τα Windows 8.1 Update 1. Σε μια σειρά screenshots που παρείχε ο Ρώσος leaker Wzor, φαίνεται πως γίνεται ευκολότερο πλέον να κλείσουμε το PC μας. Οι επιλογές shutdown και restart έχουν επανατοποθετηθεί μαζί με ένα νέο search button. Επίσης μπορείς πλέον να κάνεις δεξί κλικ πάνω στα Live Tiles και να σου εμφανιστούν επιλογές για resize, pin ή uninstall, αντί να χρειάζεται να κάνεις δεξί κλικ και να μετακινηθείς στην κάτω πλευρά της app bar για να τη διαχειριστείς. Ενώ η θέση των επιλογών shutdown δε φαίνεται να είναι τόσο μεγάλο θέμα, μια αρνητική κριτική που έλαβαν τα Windows 8 και πήρε μεγάλες διαστάσεις ήταν ο τρόπος με τον οποίο είχαν κρυμμένα τα shutdown και restart κάτω από τα settings της Charms Bar. Για τους καταναλωτές ήταν απελπιστικό ειδικά στην αρχή, καθώς έψαχναν τρόπο να κλείσουν το PC τους και για τις εταιρίες ήταν ένα ακόμα σημείο που έπρεπε να σταθούν στην εκπαίδευση των υπαλλήλων τους. Τα Windows 8 υποστηρίζουν τη δυνατότητα να κλείσεις το μηχάνημά σου από το φυσικό κουμπί, αλλά αυτό δεν είναι το ιδανικό όταν το desktop βρίσκεται κάτω από ένα γραφείο, ή απλά θέλεις να κάνεις restart.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη Microsoft να ανταποκρίνεται επιτέλους στο feedback των πελατών της αντί να διαβάζουμε την αρχική της απάντηση στα παράπονα "χρειάζεται ο ίδιος αριθμός κλικ και παρόμοια κίνηση ποντικιού" από τον επίσημο Windows 8 engineering Twitter λογαριασμό της. Το λογαριασμό αυτό, τον διαχειριζόταν ο πρώην Windows chief Steven Sinofsky. Από την αποχώρηση του Sinofsky λίγο μετά την κυκλοφορία των Windows 8 και έπειτα, η Microsoft έχει κάνει μερικές αλλαγές στα Windows 8.1 και φαίνεται να απορρίπτει και να διορθώνει κάποιες αποφάσεις του Sinofsky για το προϊόν.

Το Windows 8.1 Update 1 επικεντρώνεται κυρίως στο να κάνει τη χρήση του λειτουργικού συστήματος εύκολη για τις επιχειρήσεις. Η Microsoft κάνει τα πρώτα βήματα προς την ενοποίηση του desktop και του "Metro", με τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των Metro apps από την desktop taskbar. Το Windows 8.1 Update 1 αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία στις 11 Μαρτίου, πριν το συνέδριο Build της Microsoft τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου η εταιρία θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη κυκλοφορία των Windows 9.

Tags: