Στο σώμα κάποιου άλλου με το Oculus Rift

Αλλαγή σωμάτων όπως στις ταινίες
27 Ιανουαρίου 2014 10:19
Στο σώμα κάποιου άλλου με το Oculus Rift

Το πολλά υποσχόμενο Oculus Rift που παρουσιάστηκε για δεύτερη χρονιά στη CES, συναρπάζει καθώς βλέπουμε τις πιθανές δυνατότητες του μελλοντικού gaming. Αλλά αυτό το αξεσουάρ εναλλακτικής πραγματικότητας δεν έχει χρήση μόνο στη βιομηχανία των games. Μετά την κυκλοφορία των Oculus Rift development kits, βλέπουμε πολλά ενδιαφέροντα projects να βγαίνουν στη δημοσιότητα. Ένα από αυτά που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον ονομάζεται "Gender Swap". Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το software χρησιμοποιώντας κάμερες πρώτου προσώπου, εναλλάσει το video feed μεταξύ δύο συστημάτων Oculus Rift, επιτρέποντας στον ένα χρήστη να μπορεί να δει μέσα από τα μάτια του άλλου και το αντίστροφο. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε αφού και οι δύο συμμετέχοντες συμφώνησαν σε ένα γκρουπ προγραμματισμένων κινήσεων που έπρεπε να κάνουν και στην ταχύτητα των κινήσεων αυτών, καθώς ξεκινούν να "νιώθουν" το νέο τους σώμα.

Οι ελπίδες τους είναι πως "μέσα από αυτό το co-op σύστημα θα μπορέσουμε να ερευνήσουμε θέματα όπως η ταυτότητα των φύλων, η εναλλακτική σεξουαλικότητα, η φεμινιστική τεχνοεπιστήμη, η οικειότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός".

Άλλα Oculus Rift projects περιλαμβάνουν μια μητέρα να μοιράζεται ιστορίες με το παιδί της και μια συζήτηση μεταξύ μιας γυναίκας σε αναπηρικό καροτσάκι και μίας που περπατάει. Από τις περιγραφές των συμμετεχόντων είναι πολύ δυνατές εμπειρίες. Το τεχνικό κομμάτι της τεχνολογίας αυτής είναι εξίσου συναρπαστικό. Η ομάδα δηλώνει πως το πιο σημαντικό για να πετύχει το πείραμα, είναι να γίνονται αργές και υπολογισμένες κινήσεις ταυτόχρονα, τακτική την οποία επιβεβαιώνουν και άλλοι developers που δουλεύουν πάνω στην εναλλακτική πραγματικότητα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περίπλοκη μηχανή. Όσο προηγμένος και προσαρμόσιμος φαίνεται να είναι, μπορεί εύκολα να μπερδευτεί και να κάνει την εμπειρία χρήσης μιας τέτοιας τεχνολογίας αφόρητη.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το πείραμα, να σας προειδοποιήσουμε όμως πως υπάρχουν σκηνές γυμνού.

http://www.themachinetobeanother.org/?page_id=1000

Tags: