Το New Horizons πέρασε από το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο του ηλιακού συστήματος

Εν αναμονή των φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης
02 Ιανουαρίου 2019 09:12
Το New Horizons πέρασε από το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο του ηλιακού συστήματος

Η συνάντηση του New Horizons με το Ultima Thule ήταν επιτυχημένη. Το διαστημικό αντικείμενο είναι το πιο απομακρυσμένο που έχουμε επισκεφθεί ως ανθρωπότητα και βρίσκεται σε απόσταση 6.6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Έχει σχήμα φυστικιού και διαστάσεις 15 x 35 χιλιόμετρα. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για ένα αντικείμενο ή για δύο σε πολύ κοντινή τροχιά, ούτε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την περίοδο περιστροφής του. Αυτό που έχουμε μόνο μέχρι τώρα είναι μία πολύ θολή εικόνα.

Το New Horizons θα το αλλάξει αυτό. Θα μετατρέψει αυτά τα δυσδιάκριτα pixels σε εικόνα υψηλής ανάλυσης αφού φωτογράφισε το Ultima Thule καθώς περνούσε από δίπλα του. Οι επιστήμονες αναμένουν τις εικόνες μέσω του Deep Space Network της NASA και σύντομα θα δούμε και εμείς πώς είναι το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο του διαστήματος που έχουμε εξερευνήσει.

Το New Horizons έκανε αυτό που πρέπει και πραγματοποίησε τη μακρινότερη εξερεύνηση στην ιστορία – 4 δισεκατομμύρια μίλια από τον Ήλιο. Τα δεδομένα που έχουμε φαίνονται εκπληκτικά και ήδη μαθαίνουμε το Ultima από κοντά. Από εδώ και πέρα τα δεδομένα μας θα γίνονται όλο και καλύτερα! – Alan Stern, επικεφαλής ερευνητής του Southwest Institute