Η CFO της Huawei απειλείται από τις ΗΠΑ με 30 έτη φυλάκισης

Ανακοινώθηκε το κατηγορητήριο
08 Δεκεμβρίου 2018 07:23
Η CFO της Huawei απειλείται από τις ΗΠΑ με 30 έτη φυλάκισης

Η προχτεσινή σύλληψη της CFO της Huawei στον Καναδά πραγματοποιήθηκε κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ χωρίς να δίνεται κάποιος σαφής λόγος. Τώρα το κατηγορητήριο αποκαλύφθηκε και η Meng Wanzhou, η οποία είναι και η κόρη του ιδρυτή της Huawei, Ren Zhengfei, απειλείται με 30 έτη φυλάκισης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την Wanzhou για “συνομωσία για εξαπάτηση πολλαπλών πιστωτικών οργανισμών” για το “σπάσιμο” του εμπάργκο των ΗΠΑ στο Ιράν. Η Wanzhou κατηγορείται πως μέσω της τεχνολογικής εταιρίας SkyCom Tech με βάση το Χονγκ Κονγκ, πραγματοποίησε οικονομικές συναλλαγές με το Ιράν, τη στιγμή που η SkyCom θεωρείται πως είναι μια ανεπίσημη θυγατρική της Huawei, παρά τις ανακοινώσεις των εταιριών πως δε συνδέονται μεταξύ τους.

Προς το παρόν η Wanzhou θα παραμείνει κρατούμενη στον Καναδά με τον εισαγγελέα να ζητά να μην της παρασχεθεί δυνατότητα καταβολής εγγύησης, καθώς υπάρχει το ρίσκο να δραπετεύσει στην Κίνα ώστε να προστατευθεί από περαιτέρω δίωξη. Οι Αμερικανοί έχουν 60 μέρες για να ζητήσουν επίσημα την έκδοσή της στις ΗΠΑ.