Πιθανή συνεργασία Tesla και Mercedes για ηλεκτρικό βαν

Ανοιχτή πρόσκληση του Elon Musk
21 Νοεμβρίου 2018 08:08
Πιθανή συνεργασία Tesla και Mercedes για ηλεκτρικό βαν

Η Mercedes-Benz κυκλοφόρησε την τελευταία γενιά Sprinter το Φεβρουάριο και έχει σχέδια για μία ηλεκτρική έκδοση του Sprinter την επόμενη χρονιά. Απαντώντας λοιπόν σε ένα tweet σχετικά με το Sprinter, ο Elon Musk είπε πως θα ήταν ενδιαφέρον να εργαστεί με την Daimler/Mercedes σε μία ηλεκτρική έκδοση του Sprinter, προσθέτοντας πως “θα τους ρωτήσουμε”.

Η Tesla προς το παρόν τουλάχιστον, δε διαθέτει κάποιο βαν. Η Daimler δε σχολίασε επίσημα το tweet, ωστόσο εκπρόσωπός της είπε στο Reuters πως η εταιρία είναι ευχαριστημένη από το ενδιαφέρον που έδειξε ο Musk για το βαν.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του σε πολωνική εφημερίδα τον περασμένο μήνα, ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, είπε πως δεν αποκλείει μια συνεργασία με την Tesla κάποια στιγμή στο μέλλον. Για όσους θυμούνται, Tesla και Daimler είχαν μία μετοχική σχέση στο παρελθόν. Η Daimler είχε αγοράσει το 9.1% των μετοχών της Tesla το 2009 έναντι $50 εκατομμυρίων, πριν η Tesla να μπει στο χρηματιστήριο. Το 2017 πούλησε τις μετοχές της έναντι $780 εκατομμυρίων.