Η Volkswagen ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο των €20.000

Για να “χτυπήσει” την Tesla
12 Νοεμβρίου 2018 07:24
Η Volkswagen ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο των €20.000

Ένα προσιτό στο κοινό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο  ετοιμάζει η Volkswagen του οποίου η τιμή δε θα ξεπερνά τα €20.000. Έτσι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW θα είναι φθηνότερο από το Tesla 3 των $35.000, αλλάζοντας την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, η VW υπόσχεται να προστατέψει τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία, μετατρέποντας τρία από τα εργοστάσια της σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με αναφορές το φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW θα ονομάζεται MEB entry και ο αρχικός όγκος παραγωγής θα είναι 200.000 οχήματα. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια της Volkswagen να γίνει από μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα υπόλοιπα ηλεκτρικά οχήματα της VW περιλαμβάνουν δύο εργοστάσια. Το I.D. Aero θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που τώρα κατασκευάζονται τα Passat, ενώ το I.D. Buzz θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ανόβερο, όπου τώρα κατασκευάζεται το T6 Van. Υπάρχουν επίσης αναφορές πως Volkswagen και Ford βρίσκονται σε συμφωνία για μία συμμαχία ανάπτυξης αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων, όπου η μία εταιρία θα συμπληρώνει την άλλη σε παγκόσμια παραγωγή και πωλήσεις.