Γυναίκα προκαλεί ζημιά σε πίνακες του Dali και του Goya προσπαθώντας να βγει selfie [VIDEO]

Δε διώχθηκε από τις αρχές
06 Νοεμβρίου 2018 08:46
Γυναίκα προκαλεί ζημιά σε πίνακες του Dali και του Goya προσπαθώντας να βγει selfie [VIDEO]

Οι selfies τείνουν να κάνουν τους ανθρώπους να παίρνουν παράλογα ρίσκα προκειμένου να καταγράψουν κάτι ξεχωριστό με τους εαυτούς τους στο κάδρο και συνήθως κατά τη διάρκεια λήψης τους έχουν μικρή αντίληψη του περιβάλλοντός τους. Έτσι μια νεαρή γυναίκα από τη Ρωσία στην προσπάθειά της να τραβήξει μία selfie, κατέληξε να προκαλεί ζημιά σε πολύτιμα έργα του Salvador Dali και Francisco Goya.

Οι δύο πίνακες βρίσκονται στο International Arts Center στην Αικατερινούπολη της Ρωσίας. Η γυναίκα προσπαθώντας να βγει selfie λοιπόν, έσπρωξε καταλάθος την κατασκευή στην οποία στηρίζονταν οι πίνακες με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος. Το video που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας δείχνει τρεις ανθρώπους στην αίθουσα, όταν ξαφνικά η κατασκευή πέφτει και αποκαλύπτεται ένας ακόμα πίσω από αυτήν.

Τα έργα που έπαθαν ζημιά είναι μια γραμμική οξυγραφία του Goya από την Los Caprichos σειρά και η εκδοχή του Dali. Σύμφωνα με μια εργαζόμενη της γκαλερί, ο πίνακας του Dali ειδικότερα έχει υποστεί φθορές από τα γυαλιά. Η γυναίκα δε διώχθηκε από την γκαλερί αλλά η έρευνα της αστυνομίας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.