Οι ΗΠΑ καταγγέλουν κινεζικές και ταϊβανέζικες εταιρίες

Για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Micron
03 Νοεμβρίου 2018 08:00
Οι ΗΠΑ καταγγέλουν κινεζικές και ταϊβανέζικες εταιρίες

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Jeff Sessions  παραπέμπει σε δίκη κινεζικές και ταϊβανέζικες εταιρίες καταγγέλοντας δημόσια πως έκλεψαν βιομηχανικά μυστικά από την κατασκευάστρια chip Micron. Μάλιστα ανακοίνωσε τη δημιουργία της λεγόμενης China Initiative με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα, John Demers, για να αναγνωρίσει περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας και να δεσμεύσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να “κυνηγήσει” αυτές τις υποθέσεις.

Εφευρέσεις που χρειάστηκαν χρόνια δουλειάς και εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων εδώ στις ΗΠΑ, μπορούν να κλαπούν από hackers ή να βγουν απλά από την πόρτα με έναν υπάλληλο σε μερικά λεπτά. Υπό τον Πρόεδρο Trump, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιστέκονται στις εσκεμμένες, συστηματικές και υπολογισμένες απειλές που πραγματοποιούνται, συγκεκριμένα από το κομουνιστικό καθεστώς της Κίνας, η οποία είναι διαβόητη σε όλο τον κόσμο για κλοπές πνευματικής ιδιοκτησίας. - Attorney General Jeff Sessions

Σύμφωνα με τον Sessions, τα εμπορικά μυστικά που κλάπηκαν από την Micron αξίζουν $8.75 δισεκατομμύρια. Αν τελικά η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 15 έτη φυλάκισης και $5 εκατομμύρια πρόστιμο, ενώ οι εταιρίες αντιμετωπίζουν κατάσχεση και πρόστιμα άνω των $20 δισεκατομμυρίων.