Το Snapchat μηνύει influencer

Επειδή δεν προώθησε τα Spectacles
03 Νοεμβρίου 2018 07:30
Το Snapchat μηνύει influencer

Το Instagram είναι η πλατφόρμα επιλογής πολλών εταιριών στη διαφήμιση των προϊόντων τους και πολλές επιλέγουν να τα προωθήσουν μέσω των λεγόμενων “influencers”. Δυστυχώς για έναν συγκεκριμένο influencer, τον Luka Sabbat, η αποτυχία του να διαφημίσει τα Spectacles του Snapchat οδήγησε την εταιρία (Snap) να του κάνει μήνυση. Σύμφωνα με την PR Consulting Inc. η οποία κατέθεσε τη μήνυση, ο Sabbat δεν τήρησε το συμβόλαιό του με το οποίο δεσμευόταν να ανεβάσει τρία Instagram Stories και μία φωτογραφία στο Instagram feed του, στα οποία θα εμφανιζόταν να φορά τα Spectacles.

Ο Sabbat ανέβασε μόνο μια φωτογραφία στο feed του και ένα Story, χωρίς να πάρει έγκριση περιεχομένου από την PR Consulting, ενώ δεν τήρησε τη συμφωνία να φωτογραφηθεί δημόσια φορώντας τα γυαλιά στο Milan και Paris Fashion Week. Ως αποτέλεσμα η εταιρία ζητά πίσω τα $45.000 που πλήρωσαν προκαταβολικά στον Sabbat και $45.000 επιπλέον ως αποζημίωση.

Το περιστατικό έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τη μήνυση της Samsung στη Ρωσίδα celebrity Ksenia Sobchak, για χρήση iPhone δημόσια και δείχνει μία τάση των εταιριών να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι σε celebrities και influencers προκειμένου να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους.