Η αποτυχημένη εκτόξευση Soyuz που κατέληξε σε αναγκαστική προσγείωση κοσμοναυτών (VIDEO)

Η Roscosmos αποκαλύπτει την αιτία
02 Νοεμβρίου 2018 08:09
Η αποτυχημένη εκτόξευση Soyuz που κατέληξε σε αναγκαστική προσγείωση κοσμοναυτών (VIDEO)

Η αποτυχημένη εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου στις 11 Οκτωβρίου κόντεψε να κοστίσει τη ζωή του κοσμοναύτη Alexey Ovchinin και του αστροναύτη Nick Hague, ωθώντας τους να προβούν σε αναγκαστική προσγείωση.

Τώρα η Roscosmos επιστρέφει δίνοντας στη δημοσιότητα ένα video το οποίο δείχνει την ομαλή απογείωση του Soyuz-2 η οποία διακόπτεται από την απόσπαση των boosters και ξαφνική ανεξέλεγκτη κίνηση.

Η Roscosmos μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ανώμαλη απόσπαση του ενός booster οφείλεται σε ένα εξάρτημα που σκοπό έχει να διαχωρίσει μια δεξαμενή καυσίμων που δεν άνοιξε και αυτό οφείλεται τελικά σε ένα στραβωμένο αισθητήρα διαχωρισμού ο οποίος χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των boosters στο κύριο σώμα του πυραύλου στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Το Emergency Crew Rescue System του Soyuz λειτούργησε όπως έπρεπε, σώζοντας τις ζωές του πληρώματος, το οποίο ακολούθησε με ψυχραιμία τις οδηγίες του Mission Control Center. Η Roscosmos θα επιστρέψει σύντομα στις επανδρωμένες αποστολές με την εκτόξευση του Soyuz MS-11 στις 3 Δεκεμβρίου, φέρνοντας 3 άτομα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η γρήγορη επιστροφή έφερε ανακούφιση στην επιστημονική κοινότητα, καθώς μέχρι τώρα οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ο μόνος τρόπος μεταφοράς προσωπικού στον ISS.