Πίνακας δημιουργημένος από τεχνητή νοημοσύνη δημοπρατείται για $432.000
Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s πούλησε τον πρώτο πίνακα δημιουργημένο από τεχνητή νοημοσύνη, έναντι του ιλιγγιώδες ποσού των $432.000. Το “Πορτραίτο του Edmond Belamy” ξάφνιασε τον οίκο αφού παρά τα 252 χρόνια εμπειρίας στις δημοπρασίες, εκτιμούσε το έργο αυτό στα 7 – 10 χιλιάδες δολάρια.
Πίσω από τη δημιουργία του πίνακα είναι τρεις Γάλλοι φοιτητές οι οποίοι ονόμασαν την ομάδα τους Obvious. Χρησιμοποίησαν ένα generative adversarial network (GAN), μια μορφή δηλαδή εκμάθησης μηχανής. Η τεχνητή νοημοσύνη εκπαιδεύτηκε με ένα σύνολο 15.000 ιστορικών πορτραίτων από τον 14ο έως και τον 20ο αιώνα και έπειτα επιχείρησε να δημιουργήσει ένα δικό της. Η εικόνα που δημιουργήθηκε από την ΑΙ, εκτυπώθηκε από την Obvious, μπήκε σε πλαίσιο και υπογράφτηκε με μέρος του αλγόριθμου του GAN.
Είμαστε ευγνώμονες στον Christie’s που άνοιξε αυτό το διάλογο στην κοινότητα της τέχνης και τιμή μας που αποτελέσαμε κομμάτι όλης αυτής της παγκόσμιας συζήτησης για τις επιπτώσεις αυτής της νέας τεχνολογίας στη δημιουργία τέχνης. – Obvious
Ο οίκος Christie’s επιβεβαίωσε την αγορά και πρόσθεσε πως ο αγοραστής θέλει να παραμείνει ανώνυμος.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.