Ο CEO της Boeing θεωρεί πως απέχουμε μόλις πέντε χρόνια από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Εμπορικά διαθέσιμα σε μια πενταετία
21 Οκτωβρίου 2018 06:27
Ο CEO της Boeing θεωρεί πως απέχουμε μόλις πέντε χρόνια από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο διέγειρε τη φαντασία του σύγχρονου ανθρώπου για πολλές δεκαετίες, φαίνεται όμως πως τώρα πλησιάζουμε τη στιγμή που το concept θα φύγει από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και οι ουρανοί θα γεμίσουν από αυτά. Η κάθετη απογείωση και προσγείωση είναι κάτι στο οποίο δουλεύουν σκληρά όλες οι εταιρίες αεροναυπηγικής καθώς θεωρείται το μέλλον των μεταφορών. Ανάμεσά τους και η Boeing, με τον CEO της, Dennis Muilenburg να δηλώνει στο GeekWire Summit πως η εταιρία του διαθέτει ήδη λειτουργικά πρωτότυπα τα οποία θα πετάξουν μάλιστα μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Φανταστείτε μια μελλοντική πόλη η οποία θα έχει τρισδιάστατους αυτοκινητόδρομους με ιπτάμενα ταξί, ιπτάμενα αυτοκίνητα…Η δουλειά για αυτό συμβαίνει τώρα. Αυτή είναι μία μεταμόρφωση η οποία θα γίνει πολύ πιο γρήγορα από ότι πίστευαν πολλοί από εμάς πριν μερικά χρόνια και εμείς είμαστε η αιχμή του δόρατος.

Συμπλήρωσε πως μπορούμε να έχουμε αυτόνομα ιπτάμενα αυτοκίνητα τα οποία θα πραγματοποιούν απλές λειτουργίες όπως μεταφορά φορτίου σε λιγότερο από πέντε χρόνια.