Audi και Huawei δίνουν τα χέρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης

Παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Audi Q7 
16 Οκτωβρίου 2018 09:26
Audi και Huawei δίνουν τα χέρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων να συνεργάζονται με κολοσσούς του τεχνολογικού κόσμου για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Στη λίστα των συνεργασιών έρχεται να προστεθεί τώρα η Audi και η Huawei που έδωσαν τα χέρια στα πλαίσια του Huawei Connect 2018 event.

Η συνεργασία αυτή αφορά πρωτίστως τα αυτόνομα αυτοκίνητα που η Audi θα πουλήσει στην Κίνα λόγω των τοπικών κανονισμών. Η Κίνα έχει καταστήσει υποχρεωτική για τους ξένους κατασκευαστές αυτοκινήτων τη συνεργασία με τοπικές εταιρείες εάν θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στη χώρα. Παρόλο που έχει χαλαρώσει τους κανόνες για την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής οχημάτων, διατηρεί αυστηρό έλεγχο στις άδειες που απαιτούνται για τις δοκιμές τεχνολογίας αυτόματης οδήγησης. Συγκεκριμένα, η χώρα ελέγχει τις άδειες που απαιτούνται για την κατασκευή ψηφιακών χαρτών των δρόμων της χώρας. Αυτοί οι χάρτες είναι κρίσιμοι για τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης και γι 'αυτό εταιρείες όπως η BMW και η Ford συνεργάστηκαν με τη Baidu.

Η Huawei και η Audi δεν αποκάλυψαν τους όρους της συμφωνίας τους, τονίζοντας μόνο πως η σύμπραξή τους θα οδηγήσει σε εξελίξεις στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων. Κατά τη διάρκεια του Huawei Connect 2018 παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο Audi Q7 που ενσωματώνει το Mobile Data Center της Huawei και το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Αυτό το κέντρο δεδομένων έχει πολλαπλά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, ένα LIDAR, κάμερες, έναν κεντρικό CPU και είναι τοποθετημένο στην οροφή του αυτοκινήτου.