Η Renault θα δημιουργήσει το πρώτο "έξυπνο" νησί στη Γαλλία

Υψηλής τεχνολογίας και ηλεκτρικό
30 Σεπτεμβρίου 2018 06:02
Η Renault θα δημιουργήσει το πρώτο

Η Renault έχει ήδη ηλεκτροδοτήσει το πορτογαλικά νησιά Porto Santo και Madeira, επόμενος στόχος της όμως είναι η δημιουργία ενός “έξυπνου” νησιού. Υποψήφιο για αυτόν τον τίτλο είναι το γαλλικό Belle-Ile-en-Mer, το οποίο θα ηλεκτροδοτηθεί από ένα μικροδίκτυο αναεώσιμης ενέργειας, ενώ όλες οι μετακινήσεις στο νησί θα γίνονται με ηλεκτρικά οχήματα.

Το ηλεκτρικό οικοσύστημα θα δημιουργηθεί μέσα σε δύο χρόνια και θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξαφανίσει σχεδόν όλους τους ρύπους, ενώ ταυτόχρονα να το κάνει ενεργειακά αυτάρκες. Οι κάτοικοι του νησιού μέχρι σήμερα έχουν από τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στον κόσμο, αφού για την παραγωγή του βασίζονται σε υποθαλάσσια καλώδια και γεννήτριες.

Ένας στόλος ηλεκτρικών Renault Zoe hatchbacks και Kangoo ZE vans θα καλύψουν τις ανάγκες μεταφοράς στο νησί, ενώ θα αποτελέσουν και μέρος μιας ride-sharing υπηρεσίας. Οι φορτίσεις των αυτοκινήτων θα γίνονται από φορτιστές οι οποίοι θα αντλούν την ενέργειά τους από ηλιακά πάνελ που θα είναι τοποθετημένα στις οροφές κοντινών κτιρίων ή καταστημάτων.