Η Huawei δε θα πουλήσει τους επεξεργαστές της σε άλλους κατασκευαστές

Είναι το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα
28 Σεπτεμβρίου 2018 06:56
Η Huawei δε θα πουλήσει τους επεξεργαστές της σε άλλους κατασκευαστές

Η Huawei είναι από τους ελάχιστους κατασκευαστές smartphone που αναπτύσσουν και χρησιμοποιούν τους δικούς τους επεξεργαστές. Η Samsung χρησιμοποιεί τα Exynos chips για τα τηλέφωνά της, αλλά τα διαθέτει και σε άλλες εταιρίες-πελάτες. Από την πλευρά της Huawei υπάρχουν τα Kirin chips που ενσωματώνει στα τηλέφωνά της, τα οποία όπως δηλώνει δεν έχει κανένα σκοπό να πουλήσει σε άλλους κατασκευαστές.

Η δήλωση ήρθε δια στόματος Brody Ji, του επικεφαλής του Consumer Business Group της εταιρίας, ο οποίος εξήγησε πως οι Kirin αντιμετωπίζονται από την Huawei ως πνευματική ιδιοκτησία που βοηθά την εταιρία να ανταγωνιστεί άλλες.

Για την Huawei, οι Kirin δεν είναι επιχείρηση, αλλά ένα προϊόν ή τεχνολογία που δρα ως το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων εταιριών smartphone.

Το HiSilicon τμήμα της Huawei αναλαμβάνει την παραγωγή των Kirin chips, ενώ τους χρησιμοποιούν και θυγατρικές εταιρίες της Huawei, όπως η Honor. Οι high-end και mid-range προτάσεις της Huawei ενσωματώνουν Kirin επεξεργαστές, ενώ στις low-end συσκευές συναντάμε και επεξεργαστές της Qualcomm. Είμαστε εν αναμονή λοιπόν του Kirin 980 ο οποίος θα αποκαλύψει τις δυνατότητές του μέσα από το σώμα του Mate 20 σε περίπου δύο εβδομάδες.