Το Facebook συνεχίζει να θέλει να φέρει το internet στην Αφρική

Συνεργάζεται με την Internet Society
26 Σεπτεμβρίου 2018 07:48
Το Facebook συνεχίζει να θέλει να φέρει το internet στην Αφρική

Υπάρχουν ακόμα 3.8 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο internet. Έχοντας απομακρυνθεί από την ιδέα των Wi-Fi drones, ο Mark Zuckerberg θέλει με το Facebook να αναπτύξει τοπικές υποδομές internet στην Αφρική χρησιμοποιώντας internet exchange points (IXP). Στην ενέργεια συμμετέχει και η μη-κερδοσκοπική Internet Society. Το IXP είναι ουσιαστικά ένα data center με διακόπτες δικτύων που δρομολογεί την κίνηση μεταξύ διαφορετικών παρόχων, οι οποίοι μοιράζονται το κόστος παροχής του οικοσυστήματος.

Το 42% των Αφρικανικών χωρών δε διαθέτουν παρόχους με υποδομές internet και αναγκάζονται να δρομολογούν την κίνησή τους εκτός συνόρων ή πολλές φορές διαμέσω ωκεανών με δορυφόρους ή υποθαλάσσια καλώδια, με αποτέλεσμα πολύ κακές συνδέσεις. Facebook και Internet Society θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τον αριθμό των IXPs για να ανταποκριθούν στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση σύνδεσης.

Η ανάπτυξη των IXPs βοηθά την εγχώρια κίνηση Internet να διατηρείται τοπικά, ελαφρύνοντας την κίνηση από σχετικά ακριβά διεθνή links σε πιο οικονομικά τοπικά links. Ως αποτέλεσμα, οι ISPs μπορούν να προσφέρουν βελτιωμένες εμπειρίες Internet για τους έμπειρους χρήστες και να διεγείρουν το ενδιαφέρον διατήρησης περιεχομένου τοπικά. – Internet Society