Το Skype ανανεώνεται και εγκαταλείπει τα τύπου Snapchat χαρακτηριστικά του

Αφού κανείς δεν τα χρησιμοποιούσε
03 Σεπτεμβρίου 2018 06:05
Το Skype ανανεώνεται και εγκαταλείπει τα τύπου Snapchat χαρακτηριστικά του

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Microsoft ανασχεδίασε ολικά το Skype και πρόσφερε μια πιο social media εμπειρία. Οι αντιδράσεις των χρηστών στην προσθήκη χαρακτηριστικών τύπου Snapchat τότε – όπως τα Highliights -  δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές και η νέα κίνηση της εταιρίας έρχεται να επιβεβαιώσει πως εκείνη η αλλαγή δεν ήταν τελικά καθόλου δημοφιλής.

Η Microsoft ανακοίνωσε λοιπόν ένα νέο ανασχεδιασμό του Skype, που αυτή τη φορά θα επικεντρώνεται στην απλότητα.

Καθώς η λειτουργικότητα του Skype επεκτάθηκε, το ίδιο συνέβη και για την πολυπλοκότητά του. Όπως και με κάθε προϊόν πλούσιο σε χαρακτηριστικά, το να διατηρήσεις την απλότητα ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεις τη λειτουργικότητα είναι κρίσιμο στη χρήση του. Τον περασμένο χρόνο εξερευνήσαμε μερικές σχεδιαστικές αλλαγές και ακούσαμε από τους πελάτες μας πως περιπλέξαμε υπερβολικά μερικές από τις βασικές λειτουργίες. Οι κλήσεις έγιναν δυσκολότερο να εκτελεστούν και τα Highlights δε βρήκαν θερμή ανταπόκριση στην πλειονότητα των χρηστών. Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να απλοποιήσουμε τα πράγματα.

Οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν μία απλοποιημένη χρήση επικεντρωμένη στις κλήσεις και στην ανταλλαγή μηνυμάτων. Επίσης θα γίνει ευκολότερο να ανακαλύψετε επαφές, ενώ ταυτόχρονα θα έχει μία “μοντέρνα και φρέσκια αίσθηση”.