H Ford πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για τους εξωσκελετούς στους εργαζόμενους της

Η εταιρεία ελπίζει έτσι να μειώσει τα εργατικά ατυχήματα 
07 Αυγούστου 2018 10:30
H Ford πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για τους εξωσκελετούς στους εργαζόμενους της

Τον περασμένο Νοέμβριο σας είχαμε ενημερώσει για την επένδυση της Ford στους εξωσκελετούς, ώστε οι εργαζόμενοι της να εργάζονται πιο ξεκούραστα και να μειωθούν τα εργατικά ατυχήματα. Έγινε γνωστό ότι η Ford θα εξοπλίσει τους εργαζόμενους της σε 15 γραμμές παραγωγής ανά τον κόσμο με τους εξωσκελετούς της Ekso Bionics. Τα λεγόμενα EksoVests θα γίνουν διαθέσιμα στους εργαζόμενους που κάνουν εργασίες πάνω από το ύψος του κεφαλιού τους. 

Ο εξωσκελετός αυτός δεν έχει κάποιο μοτοράκι ή μπαταρία για να ενδυναμώσει αυτόν που το φοράει, αντιθέτως είναι μια μηχανική συσκευή που προσφέρει παθητική υποστήριξη στα χέρια από 2.2 έως 7 περίπου κιλά. Όταν ένα άτομο σηκώνει τα χέρια του το γιλέκο αυτό προσφέρει έξτρα βοήθεια και όσο πιο ψηλά τα σηκώνει τόσο περισσότερη υποστήριξη δίνει. Ο ειδικός στα θέματα ανθρωπίνων συστημάτων και εικονικής κατασκευής της Ford, Marty Smets λέει:

Δεν είναι ένας ενισχυτής δύναμης, είναι ένας ενισχυτής αντοχής.

Οι δοκιμές της Ford γίνονται τους τελευταίους 16 μήνες σε δύο εργοστάσια της στο Dearborn του Μίσιγκαν και εξαιτίας της επιτυχίας των δοκιμών, μπόρεσαν να κάνουν την επέκταση σε 15 γραμμές παραγωγής ανά τον κόσμο.

Μέχρι τώρα μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των γραμμών παραγωγής έχει εξοπλιστεί με τα εν λόγω υψηλής τεχνολογίας γιλέκα, καθώς σκοπεύει να διαθέσει 75 εξωσκελετούς στο σύνολο τους. Πρόκειται για το μοναδικό σκελετό παθητικής στήριξης άνω άκρων που βοηθάει στις εργασίες που γίνονται πάνω από το κεφάλι, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή για την αυτοκινητοβιομηχανία της Ford, η οποία έχει σαφώς μακροπρόθεσμα πλάνα αφομοίωσης της τεχνολογίας.