Οπτικές ίνες σε κάθε σπίτι του Ηνωμένου Βασιλείου

Μέχρι το 2033
24 Ιουλίου 2018 08:48
Οπτικές ίνες σε κάθε σπίτι του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ηνωμένο Βασίλειο περνάει σε μια νέα εποχή internet, με στόχο την αύξηση των broadband ταχυτήτων. Μέχρι το 2025 πάνω από 15 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν οπτικές ίνες, ενώ η κυβέρνηση υπόσχεται πως μέχρι το 2033 δε θα υπάρχει σπίτι στη χώρα που να μην έχει οπτική ίνα.

Προς αυτό το σκοπό, η κυβέρνηση αποφάσισε πως οποιοδήποτε νέο σπίτι χτίζεται θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει οπτικές συνδέσεις και για αυτό το λόγο επενδύει έως και £5 δισεκατομμύρια για να βοηθήσει τις εταιρίες να φέρουν τις οπτικές ίνες σε επαρχιακές περιοχές.

Σήμερα, μόνο το 4% του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί οπτικές ίνες, ενώ αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 89% και 71% σε Πορτογαλία και Ισπανία αντίστοιχα. Εκτός Ευρώπης συναντάμε τη Νότια Κορέα με 99% και την Ιαπωνία με 97%. Μια πρόσφατη κυβερνητική έρευνα έδειξε πως χωρίς επενδύσεις και αλλαγές στην πολιτική από την κυβέρνηση, οι οπτικές συνδέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να φτάσουν μόνο στο 75% του πληθυσμού και για να γίνει ακόμα και αυτό θα χρειαζόντουσαν 20 χρόνια. Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο παρά την τεχνολογική του ανωτερότητα, βρίσκεται μόλις στην 35η θέση στις παγκόσμιες ταχύτητες  internet, πίσω από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Αν αναρωτιέστε, η θέση της Ελλάδας σε αυτήν την κατάταξη είναι 57η με 11.3Mbps μέσο όρο download ταχύτητας.