Σμήνος από έντομα-ρομπότ θα επισκευάζουν τα αεροπλάνα στο μέλλον

Η φουτουριστική ιδέα της Rolls-Royce
20 Ιουλίου 2018 04:15
Σμήνος από έντομα-ρομπότ θα επισκευάζουν τα αεροπλάνα στο μέλλον

Σαν μέρος του IntelligentEngine, η Βρετανική εταιρία Rolls-Royce συνεργάστηκε με τα πανεπιστήμια του Nottingham και του Harvard για να παράγει σμήνος ρομπότ που θα επισκευάζουν τις μηχανές των αεροπλάνων. Τα ρομπότ θα πάρουν έμπνευση από φίδια και κατσαρίδες για να βοηθήσουν στην επισκευή της μηχανής αεροπλάνου χωρίς να την αφαιρέσουν από το σκάφος.

Το μέγεθος τους δε θα ξεπερνά τα 10mm και θα είναι εξοπλισμένα με 3D scanners και κάμερες για να εξετάζουν τη μηχανή του αεροπλάνου μέσω ζωντανής αναμετάδοσης. Εκτός από τα Swarm robots η Rolls-Royce ανακοίνωσε τα σχέδια της και για τα Inspect robots, που σε αντίθεση με τα προηγούμενα θα μπορούν να μένουν μόνιμα μέσα σε μια μηχανή για να παρακολουθούν τη λειτουργία της.

Οι τεχνικοί της εταιρίας λένε ότι χρειάζονται και άλλο χρόνο για να ωριμάσει το project, καθώς ακόμη εργάζονται σε ένα τρόπο για να βγάλουν όλα τα ρομπότ με ασφάλεια έξω από την μηχανή. Ο σκοπός τους είναι να μπορούν να εκτελέσουν την επισκευή μιας μηχανής μέσα σε λίγες ώρες αντί για ημέρες που χρειάζεται τώρα.

Tags: