Η Sonos μπαίνει δυναμικά στο χρηματιστήριο;

Η αποτίμηση της εταιρίας ίσως να αγγίζει τα $3 δισεκατομμύρια δολάρια
10 Ιουλίου 2018 05:01
Η Sonos μπαίνει δυναμικά στο χρηματιστήριο;

Η Sonos βρίσκεται στην αγορά των hi-fi προϊόντων ήχου κάτι λιγότερο από δύο δεκαετίες, έχοντας καταφέρει παραταύτα να διαγράψει μια εξαιρετική πορεία, σε σημείο μάλιστα που θεωρείται πλέον - όχι άδικα - ένας από τους μεγάλους παίκτες της audiophile κοινότητας (κυρίως ελέω των cable-free και smart-connected προτάσεων της). Φήμες από τον περασμένο Σεπτέμβριο ήθελαν την εταιρία να κάνει σύντομα την είσοδο της στο χρηματιστήριο, με τη συμπλήρωση της "χαρτούρας" της SEC των Απρίλιο του τρέχοντος έτους να ρίχνει λίγο ακόμη λάδι στη φωτιά.

Ως επίσημη επιτέλους δήλωση, και προς οριστική επικύρωση των μέχρι τώρα φημών, η ίδια συμπλήρωσε τα απαραίτητα έντυπα για την είσοδο της στο χρηματιστήριο, στο Nasdaw Global Select Market, υπό το σύμβολο SONO, με την αρχική της δημόσια προσφορά να ορίζεται στα $100 εκατομμύρια δολάρια. Εντός αυτών αποκαλύφθηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως το ότι μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερες από 19 εκατομμύρια συσκευές, σε περίπου 6.9 εκατομμύρια νοικοκυριά παγκοσμίως, καθώς και το πως οι χρήστες αυτών καταναλώνουν κατά 80% περισσότερο μουσικό περιεχόμενο (σε σχέση με άλλες έξυπνες συσκευές), ακούγοντας κατά προσέγγιση 70 ώρες μουσικής το μήνα. Παρότι τα έσοδα της για το οικονομικό έτος 2017 άγγιξαν τα $992.5 εκατομμύρια δολάρια, η Sonos έκλεισε με ζημιά ύψους $14.2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και το Μάιο του τρέχοντος έτους έχει σημειώσει καθαρό κέρδος $13.1 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως το 55% του τζίρου της προέρχεται από την Αμερικάνικη αγορά, αφήνοντας μόλις 45% για όλη την υπόλοιπη παγκόσμια κάλυψη που προσφέρει.

Σύμφωνα με την αναφορά, η αποτίμηση της εταιρίας ύστερα της δημοσιοποίησης της ενδέχεται να αγγίξει τα $3 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Sonos να δηλώνει ανοιχτά πως εξετάζει την είσοδο της και σε άλλες αγορές με την ανάπτυξη προϊόντων "που (θα) έχουν ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών στην καθημερινή ζωή, είτε καθαρά εμπορικές, είτε γραφείου".

Tags: