Το Project Loon της Alphabet φέρνει internet στην Κένυα

Θα καλύψουν τις επαρχιακές περιοχές
09 Ιουλίου 2018 07:01
Το Project Loon της Alphabet φέρνει internet στην Κένυα

Το Project Loon της Alphabet συνεχίζει τις επιτυχίες. Μετά την πολύτιμη συμβολή των αερόστατων στην παροχή internet σε 250.000 ανθρώπους στο Πουέρτο Ρίκο, μετά την καταστροφή του τυφώνα που έπληξε τις υποδομές της χώρας πέρυσι, η Alphabet επιστρέφει. Αυτή τη φορά πάει στην Κένυα, όπου και συμφώνησε με την κυβέρνηση εκεί να παρέχει internet συνδεσιμότητα σε επαρχιακές περιοχές που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε ο Υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνιών της χώρας, Joe Muchero. Η Alphabet βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τοπικούς παρόχους για την ανάπτυξη των αερόστατων. Με πληθυσμό περισσότερους από 45 εκατομμύρια ανθρώπους, οι μεγάλες πόλεις στην Κένυα έχουν φυσικά internet αλλά υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις στη χώρα οι οποίες δεν καλύπτονται και φυσικά οι παραδοσιακές υποδομές θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρες.

Η Loon ομάδα εργάζεται ακόμα πάνω στα συμβόλαια και ελπίζουμε όταν τελειώσουν να μπορούμε να δούμε σχεδόν κάθε κομμάτι της χώρας να έχει πρόσβαση στο internet. Η συνδεσιμότητα είναι κρίσιμη. Αν δεν είσαι online είσαι απ’ έξω. – Joe Muchero