H A.I. του Alibaba δημιουργεί 20.000 διαφημιστικά σλόγκαν το δευτερόλεπτο

Ακόμη και η συγγραφή κειμένου κινδυνεύει από την ΑΙ
06 Ιουλίου 2018 04:00
H A.I. του Alibaba δημιουργεί 20.000 διαφημιστικά σλόγκαν το δευτερόλεπτο

Ο κινεζικός κολοσσός Alibaba ανέπτυξε μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να παράγει 20.000 διαφημιστικά σλόγκαν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, καταφέρνοντας μάλιστα να περάσει το Turing Test. Για όσους δεν ξέρουν, το Turing Test είναι επί της ουσίας ένα τεστ το οποίο μια τεχνητή νοημοσύνη το περνάει μόνο εφόσον δώσει απαντήσεις που μοιάζουν ανθρώπινες άσχετα με το γεγονός εάν είναι σωστές ή όχι. Το κατόρθωμα αυτό της Alibaba δεν πέρασε απαρατήρητο αφού εταιρίες όπως Esprit και Dickies ήδη χρησιμοποιούν την ΑΙ στην Κίνα.

Τα σλόγκαν που παρήγαγε, χαρακτηρίστηκαν από λειτουργικά και διασκεδαστικά μέχρι και ποιητικά. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε εάν αναπτύσσεται και για άλλες γλώσσες πέρα από Κινέζικα. Ο λόγος που πρόκειται για μεγάλο βήμα στην τεχνητή νοημοσύνη είναι επειδή μέχρι πρότινος οι μηχανές δεν ήταν και τόσο καλές σε ζητήματα που απαιτούσαν έστω και ελάχιστη δημιουργικότητα, ωστόσο αυτό μάλλον θα αλλάξει σύντομα.

Ο ανθρώπινος παράγοντας δε θα εξαλειφθεί τελείως όμως από την εφαρμογή της τεχνολογίας, καθώς κάποιος θα πρέπει να κάνει την επιλογή του σωστού σλόγκαν από τα χιλιάδες που αναπαράγει η τεχνητή νοημοσύνη.