Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τις επισκευές που θα χρειαστούν τα άρματα

Επεκτείνεται η χρήση ΑΙ στον αμερικανικό στρατό
30 Ιουνίου 2018 06:00
Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τις επισκευές που θα χρειαστούν τα άρματα

Η επίβλεψη της κατάστασης ακόμη κι ενός στόλου αυτοκινήτων μιας εταιρίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εκατοντάδες ή χιλιάδες άρματα του Στρατού τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή. Για αυτό το λόγο ο Στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εκμάθηση μηχανής για να δημιουργήσει μια τεχνητή νοημοσύνη η οποία θα μπορεί να προβλέπει πότε κάποιο όχημα θα χρειαστεί επισκευή.

Έτσι, οι μηχανικοί του στρατού θα έχουν έγκαιρες ειδοποιήσεις για να ελέγξουν ένα πρόβλημα πριν αυτό εξελιχθεί σε κάτι σοβαρό. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Uptake Technologies η οποία χρησιμοποίησε αισθητήρες τους οποίους τοποθέτησε μέσα στους κινητήρες των αρμάτων. Οι αισθητήρες καταγράφουν δεδομένα όπως η θερμοκρασία του κινητήρα και οι στροφές του. Έπειτα η AI συγκρίνει τις πληροφορίες με την database της, βρίσκοντας έτσι συμπεριφορές που ταιριάζουν με γνωστά μηχανικά προβλήματα και ειδοποιώντας τους μηχανικούς.

Η πλατφόρμα μας είναι όπως ένας εγκέφαλος ο οποίος συλλέγει ερεθίσματα από τις νευρικές απολήξεις (στη μηχανή) και παράγει ανατροφοδότηση. Είτε το ψυκτικό είναι σε χαμηλή στάθμη ή κάποιο άλλο πρόβλημα, ξέρουμε πως το έχουμε δει και σε άλλους κινητήρες και μπορούμε να πούμε σε κάποιον πως το κιβώτιο μετάδοσης μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα σε μία-δύο βδομάδες για παράδειγμα. – Abby Hunt, Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της Uptake Technologies