Αποθηκεύστε όλη τη media συλλογή σας σε μία SD κάρτα

Τεράστια χωρητικότητα και απίστευτες ταχύτητες εγγραφής
28 Ιουνίου 2018 07:12
Αποθηκεύστε όλη τη media συλλογή σας σε μία SD κάρτα

Η SD Association, η ομάδα που θέτει τα standards για τις κάρτες μνήμης, μόλις ανακοίνωσε ένα νέο format το οποίο προσθέτει PCI Express και NVMe στις κάρτες SD. Με απλά λόγια, οι SD Express κάρτες – όπως ονομάστηκαν – θα σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε δεδομένα με ταχύτητες εγγραφής που αγγίζουν τα 985 MB/s! H SD Express τεχνολογία θα έρθει σε όλους τους τύπους καρτών, στον τομέα της χωρητικότητας όμως έχουμε πλέον το SD Ultra Capacity (SDUC). Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη SD κάρτα που έχει παρουσιαστεί είναι 2TB, η νέα τεχνολογία όμως υπόσχεται χωρητικότητα έως 128TB! Ουσιαστικά, μία SD κάρτα θα μπορεί πλέον να αντικαταστήσει τους σκληρούς σας δίσκους ως μέσο αποθήκευσης.

Αν μετατρέψουμε τα νούμερα σε media, μιλάμε για 25.000 ταινίες σε HD ποιότητα ή 256 εκατομμύρια φωτογραφίες ή 25.6 εκατομμύρια τραγούδια σε μία κάρτα. Δύο κάρτες θα μπορούσαν να χωρέσουν άνετα όλη τη συλλογή των 35 εκατομμυρίων τραγουδιών του Spotify.

Ωστόσο τα 128TB παραμένουν θεωρητικά, ενώ με πρακτικούς όρους ακόμα και οι κάρτες των 512GB κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ, οπότε μην περιμένετε να δείτε μία τέτοια κάρτα στα ράφια των καταστημάτων σύντομα.