Το Apple Watch αντικαθιστά τη φοιτητική ταυτότητα

Η είσοδος των wearables στην καθημερινότητα
19 Ιουνίου 2018 09:01
Το Apple Watch αντικαθιστά τη φοιτητική ταυτότητα

Τα gadgets αντικαθιστούν σταδιακά πολλά αντικείμενα που δεν είχαν σχέση με τεχνολογία έως τώρα. Για παράδειγμα οι πιλότοι των αεροπλάνων έχουν κάνει τη μετάβαση από τα χάρτινα manuals σε iPads, προπονητές χρησιμοποιούν tablets αντί για χειρόγραφες σημειώσεις, ενώ και ο τομέας της παιδείας δεν μπορούσε να μείνει έξω από αυτή την αλλαγή.

Το Πανεπιστήμιο της Alabama στις ΗΠΑ λοιπόν, ανακοίνωσε πως οι φοιτητές του θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα Apple Watch τους στη θέση των φοιτητικών πάσων τους. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε ανάπτυξη εδώ και ένα χρόνο, με το πανεπιστήμιο να δουλεύει στενά με την Apple.

Εργαζόμαστε σε αυτό το project εδώ και αρκετό καιρό με μία σχετική μυστικότητα. Είναι ένα τεχνολογικό πρόγραμμα επόμενης γενιάς το οποίο θα επιτρέψει στους φοιτητές μας να έχουν πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, κοιτώνες, events, να πληρώσουν για snacks, για πλύσιμο και για δείπνο. – Stewart Bell, πρόεδρος του πανεπιστημίου

Τα χαρακτηριστικά θα γίνουν διαθέσιμα αυτό το φθινόπωρο μαζί με το iOS 12, ενώ τα βήματα του Πανεπιστημίου της Alabama θα ακολουθήσουν και τα πανεπιστήμια του Duke, της Oklahoma, του Johns Hopkins, της Santa Clara και του Temple.