Η Samsung θέλει να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020

Μιμείται το παράδειγμα της Apple
14 Ιουνίου 2018 16:11
Η Samsung θέλει να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020

H Samsung ανακοίνωσε τα σχέδια της για να τροφοδοτήσει τις επιχειρήσεις της σε Αμερική, Ευρώπη και Κίνα εξολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η εταιρία ήδη βρίσκεται σε καλό δρόμο για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για την Κορέα, εγκαθιστώντας ηλιακά πάνελ σε μια έκταση 42.000 τετραγωνικών μέτρων στο Digital City. Επίσης, εργάζεται για να παράγει γεωθερμική ενέργεια στα Pyeongtaek και Hwaseong campus μέχρι το 2020.

Ο στόχος της εταιρία αν και φιλόδοξος είναι σίγουρα επιτεύξιμος. Ώθηση στα σχέδια της Samsung έδωσε και η σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση της Apple πως πλέον η ενεργειακές της απαιτήσεις καλύπτονται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτός από τα προφανή οφέλη για το περιβάλλον η στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα προσφέρει και οικονομικά οφέλη σε βάθος χρόνου, αφού μέσα στα επόμενα χρόνια η πράσινη ενέργεια θα είναι φθηνότερη από τα ορυκτά καύσιμα.

Τέτοιου είδους κινήσεις από εταιρίες κολοσσούς, όπως την Samsung και την Apple, θα μπορούσαν να επηρεάσουν πολλές μικρότερες εταιρίες να κάνουν πιο γρήγορα την μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προς όφελος των ίδιων και κυρίως του περιβάλλοντος.