Η Uber θέλει να γνωρίζει πότε είστε μεθυσμένοι

Έτσι φαίνεται από μια νέα πατέντα της εταιρίας
11 Ιουνίου 2018 14:31
Η Uber θέλει να γνωρίζει πότε είστε μεθυσμένοι

Το CNN  αποκάλυψε πως η Uber έκανε αίτηση για μια νέα πατέντα με το όνομα "Predicting user state using machine learning". Όπως υποδηλώνει και το όνομα, η Uber θέλει να γνωρίζει την κατάσταση του χρήστη όταν αυτός καλεί ένα όχημά της. Ο κύριος τρόπος που θα το κάνει είναι παρατηρώντας την καθημερινή συμπεριφορά του χρήστη και θα την συγκρίνει με το πως συμπεριφέρεται εκείνη την στιγμή. Για παράδειγμα η γωνία που θα κρατάτε το τηλέφωνο ο τρόπος που περπατάτε, θα είναι όλα ενδεικτικά της γενικότερης κατάστασης σας.

Βέβαια θα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως οι ώρες και τα σημεία από τα οποία καλείται για μεταφορά παίζουν μεγάλο ρόλο. Το σκεπτικό πίσω από όλη αυτή την συλλογή πληροφοριών είναι τα δεδομένα να καταλήγουν με μια πιο εύπεπτη μορφή στους οδηγούς για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι πριν βάλουν κάποιον στο όχημα τους. Αυτό όμως θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν να αφήσουν κάποιον στη μέση του δρόμου ή ακόμη χειρότερα να τον αναγκάσουν να οδηγήσει ενώ είναι μεθυσμένος.

Εννοείται όμως πως επειδή η Uber κατοχυρώνει μια πατέντα δεν σημαίνει ότι θα δούμε και ένα τελικό "προϊόν". Η κατοχύρωση μιας πατέντας είναι μια συχνή τακτική από μεγάλες εταιρίες που έχουν τα χρήματα και μπορούν να διαθέσουν τους πόρους.