H TSMC θα προσφέρει νωρίτερα τα 7nm chips

Η μαζική παραγωγή τους θα ολοκληρωθεί νωρίτερα
10 Ιουνίου 2018 17:50
H TSMC θα προσφέρει νωρίτερα τα 7nm chips

Στη εποχή που οι καθυστερήσεις της σμίκρυνσης των chips έχουν γίνει συχνό φαινόμενο η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) έκανε το ακριβώς αντίθετο. Η σχεδιασμένη μαζική παραγωγή των 7nm chips της εταιρίας ανατέθηκε σε μια πιο κοντινή ημερομηνία, που σημαίνει ότι άλλες ενδιαφερόμενες εταιρίες θα έχουν πρόσβαση σε αυτά πολύ νωρίτερα.

Ένας από τους λόγους που θα υπάρξει αυτή η αλλαγή στα σχέδια είναι επειδή μερικοί από τους πελάτες της TSMC έχουν παράγει αρκετή ζήτηση. Μερικοί από αυτούς τους πελάτες είναι οι Qualcomm, Xilinx, Nvidia, MediaTek και HiSilicon. Κάποιοι μάλιστα είναι διατεθειμένοι να μην μπουν καν στον κόπο να χρησιμοποιήσουν τα 10nm process, μιας και η χρήση των 7 nm θα έσωζε κόστη παραγωγής από προϊόντα που θα μπορούσαν εύκολα να ξεπεραστούν σε επιδόσεις από όσους χρησιμοποιήσουν 7nm chips.

Η μαζική παραγωγή του chip θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2018, που σημαίνει πως πρακτικά είναι έτοιμο για να ξεκινήσει η παραγωγή. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη ρυθμίσεις που ενδέχεται να υποστεί το chip μέχρι το τέλος του μήνα, πριν μπει σε στάδιο μαζικής παραγωγής. Όταν τα εν λόγω chips βγουν στην αγορά τότε θα πέσει και η τιμή των 12nm chips που σημαίνει ότι τα πιο οικονομικά τηλέφωνα θα γίνουν ακόμη ισχυρότερα.

Tags: