SYMFONISK: Ένα high-end ηχείο που "καμουφλάρεται" στο σαλόνι σας

Η συνεργασία των IKEA και Sonos καρποφορεί
09 Ιουνίου 2018 05:39
SYMFONISK: Ένα high-end ηχείο που

Περί τα μέσα του 2017, ο σουηδικός κολοσσός IKEA γνωστοποίησε στην αγορά ότι ξεκινά κάποιου είδους συνεργασίας με τη γνωστή κατασκευάστρια high-end ηχείων, Sonos. Επρόκειτο για μια "άκρως αναμενόμενη" κίνηση, αφού η εταιρία είχε αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν πως η προσθήκη διαφόρων τεχνολογιών στα έπιπλα της (ή γενικότερα στο lineup της) ήταν κάτι που κυνηγούσε. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η ενσωμάτωση ασύρματων φορτιστών εντός των γραφείων της, το λανσάρισμα της δικής της σειράς έξυπνων φωτιστικών και λαμπτήρων, καθώς και η δημιουργία μια ολόφρεσκης κατηγορία προϊόντων, τα ENEBY, ένα σύνολο Bluetooth ηχείων όπου η σχεδιαστική τους προσέγγιση ακολουθεί τις γραμμές των επίπλων της, προσφέροντας τους έτσι μια φυσική κάλυψη στο χώρο.

Ως προέκταση αυτής, και προς έκπληξη αρκετών - ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αυστηρής σιγής ιχθύος - η IKEA παρουσιάζει σήμερα τα SYMFONISK, τον καρπό της συνεργασίας της με την Sonos. Άγνωστα παραμένουν φυσικά ακόμη τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όσο και η ημερομηνία κυκλοφορίας του, με τη γενικότερη τάση της εταιρίας να μας προϊδεάζει για κάτι σχετικά οικονομικό. Ακολουθεί η επίσημη περιγραφή:

Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας Wi-Fi ηχείο (το οποίο παρεμπίπτοντος συνεργάζεται με όλα τα προϊόντα της Sonos), ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να συνάδει αρμονικά με την επίπλωση ενός σπιτιού - με τη βάση του να επιτρέπει τη χρήση του ως ράφι, ή την τοποθέτηση του κάτω από ένα ερμάριο κουζίνας METOD, καθώς και πολλά ακόμη.

Το SYMFONISK προϊόντα των IKEA και Sonos αναμένεται να βρεθεί στα ράφια των ομώνυμων καταστημάτων μετά το καλοκαίρι του 2019.