Η NASA ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη που έκανε στον Άρη

Μήπως πρόκειται για εξωγήινη ζωή;
07 Ιουνίου 2018 04:45
Η NASA ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη που έκανε στον Άρη

Σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 2 pm EDT (εννέα μ.μ. για εμάς εδώ στην Ελλάδα), η NASA ετοιμάζει μια μεγάλη ανακοίνωση σχετικά με τα νέα επιστημονικά αποτελέσματα από το Mars Curiosity rover. Επειδή ακριβώς πρόκειται για την ανακοίνωση μιας ανακοίνωσης, τα στοιχεία που διαθέτουμε στα χέρια είναι πολύ λίγα.

Όπως είναι λογικό οι περισσότεροι ευελπιστούν τα νέα ευρήματα να έχουν να κάνουν με ίχνη εξωγήινης ζωής ή και ακόμη και εύρεση μικροοργανισμών. Παρόλα αυτά καλό είναι προς το παρόν να μην καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα.

Αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα είναι ότι θα υπάρξει μια μεγάλη ανακοίνωση καθώς θα συμμετάσχουν και επιστήμονες στη συζήτηση που εργάζονται επάνω στα δείγματα που συλλέγει το Curiosity στον Κόκκινο Πλανήτη. Η έρευνα θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στο Science ένα από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά την διάρκεια του livestream το κοινό που παρακολουθεί θα μπορεί να κάνει σχετικές ερωτήσεις στους επιστήμονες μέσω των social media. Για περισσότερες πληροφορίες για την μεγάλη ανακοίνωση που ετοιμάζει η NASA μείνετε συντονισμένοι στο site τις επόμενες ημέρες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε live την μεγάλη ανακοίνωση παρακάτω.